Aktualni događaji | 16/04/24

SAMOSTALNA IZLOŽBA ANTONIJE MAGDIĆ U GAELERIJI KC-a DO 15/4

22/03/24 - 15/04/24 10:00

Samostalnu izložbu vinkovčanke Antonije Magdić „Sjećanja s jednog otoka - vizualizacije u teksturi“ u Galeriji Kulturnog centra možete pogledati sve do 15. travnja, uz slobodan ulaz.

Izložba pod nazivom „Sjećanja s jednog otoka- vizualizacije u teksturi“ za autoricu radova ima specifičan značaj: „Postoji posebno mjesto koje mi je poslužilo kao polazište za radove, a to je otok Prvić. Povratak na otok, na „staro mjesto“, za mene je kratkotrajno oživljavanje prošlosti. Niz iskustava i uspomena proživljenih na otoku razvili su posebnu osjetljivost prema prostornim promjenama koje su ponekad potrebne i neizbježne. Sve te promjene doživljavam kao negativna djelovanja na osobna sjećanja. Neposredna blizina prirode, šume, sloboda kretanja i bijeg od užurbanosti gradskog života stvorili su posebnu vezu s mjestom… Kroz radove su interpretirani suvremeni problemi devastacije prirodnih ljepota, obalnog područja, nastajanje divljih odlagališta otpada te divlja gradnja i apartmanizacija mjesta. …Svjedočimo kako prostor ljudskog izbivanja, do tada netaknuta priroda, postaje mjesto ljudskog djelovanja, a urbanističke promjene postaju podsjetnik na nestabilnost i prolaznost vremena.“

Radovi predstavljeni na ovoj izložbi izrađeni su u bakru.

Antonia Magdić rođena je vinkovčanka koja je diplomski studij Likovne kulture, modul slikarstvo, završila na Odsjeku za vizualnu i medijsku umjetnost na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu pod mentorstvom izv. prof. dr. art. Ines Matijević Cakić. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama ( Prostori djelovanja / Galerija SC, International Art Exhibition Rise of Women / Brussels, Međunarodna izložba grafika i knjiga umjetnik / Galerija Kortil, Erste Fragmenti 16 / Lauba, Drava Art Biennale (P)ogledi o vodi, One su tu / Galerija Slavko Kopač / Vinkovci, IX. Hrvatski trijenale akvarela...) Sudjelovala je u rezidencijalnom programu u sklopu projekta "Rise of women in culture in Western Balkans" za mlade vizualne umjetnice, Zadar (2022).

Izložba će biti otvorena do 15. travnja. Radno vrijeme Galerije Kulturnog centra je od ponedjeljka do subote 10-20 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.