Aktualni događaji | 17/11/23

Projekt "VIDEOIGRANJE S UMJETNOŠĆU" !

21/11/23 - 25/11/23 10:00

„VIDEOIGRANJE S UMJETNOŠĆU“ naziv je zanimljivog glazbenog projekta koji će se od 21.-25. studenoga održavati u Kulturnom centru Osijek, a otvoren je za svu djecu i mlade koji žele vidjeti i isprobati kako se glazba i tehnologija mogu sjajno spajati tj. kako igrati videoigre koristeći gl. instrumente - klavijature, gitare i bubnjeve.

U organizaciji Kulturnog centra Osijek i dvojca glazbenika udaraljkaša Filipa Merčepa i Boya van Ooijena koji djeluju pod nazivom Digital Twin, od utorka 21.11. do subote 25.11.2023. od 10-16 sati u Kulturnom centru Osijek održavat će se interaktivna izložba i radionica „VIDEOIGRANJE S UMJETNOŠĆU“ na kojoj će djeca i mladi kroz popularni pristup igranja videoigrica kreirati (svoju) audio-vizualnu glazbu.

Sudjelovanje na ovoj radionici/izložbi je potpuno besplatno. Namijenjeno je prvenstveno djeci od 5. razreda osnovne škole pa sve do studentske populacije. Ali i mlađi i stariji od tog se mogu doći igrati s umjetnošću!

Povedite svoju djecu u zabavnu glazbenu pustolovinu za razvoj kreativnosti i pobuđivanje interesa za glazbu kroz (video)igru!  

Srijeda, 22.11. / Četvrtak, 23.11./ Petak, 24.11.
11-12 sati (Otvoreno za posjetitelje)
15-16 sati (Otvoreno za posjetitelje)  
Subota, 25.11. / 10-12 sati (otvoreno za posjetitelje)
Moguće rezervacije termina/najave dolazaka na : info@kulturni-centar.hr

Izložba je to koja se pokreće kontrolerima za PlayStation, Xbox, mobitelima i glasom. Sudionici će igrati videoigre, ali zanimljivost leži u tome što se neće koristiti uobičajenim kontrolerima za videoigre. Umjesto toga, rabit će prave glazbene instrumente, poput elektroničkih klavijatura, gitara i bubnjeva kako bi upravljali igrama.
Učenici će na njoj i svojim mobitelima pristupati kontroli zvuka i slike te napraviti pjesmu s videom, ali i pristupiti glazbi na inovativan i zanimljiv način. Napominjemo posjetiteljima da na izložbu obavezno ponesu svoje mobitele jer će im trebati da naprave pjesmu s videom!

Projekt „Videogranje s umjetnošću“ ostvaren je uz potporu Zaklade Kultura Nova i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Kulturnog centra Osijek.

Nakon Dubrovnika, Zagreba, Zaprešića, Virovitice…ovaj zanimljivi projekt stiže i u Osijek i besplatan je za sve koji žele sudjelovati u njemu.