Aktualni događaji | 19/11/21

Predstavom za djecu „AKO ME NE BUDE“ obilježavamo Noć kazališta!

20/11/21 - 20/11/21 17:00

Kulturni centar Osijek predstavom „Ako me ne bude“ autorice Maje Lučić pridružuje se obilježavanju Noći kazališta koja će se održati u subotu, 20. studenoga 2021. godine. Dvije izvedbe predstave na rasporedu su u 17 sati i 21 sat u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek

Predstava za djecu inspirirana pričom ruskog autora Sergeja Grigorjeviča Kazolva „Ako me ne bude“ nastala je na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu u izvedbi dvojice odličnih mladih glumaca i lutkara Andrije Krištofa i Tonija Leakovića.
Oni će oživjeti „šumu likova“ i ispričati priču od dvojici prijatelja-medi i ježu koji tijekom jedne sasvim uobičajene zvjezdane večeri, otvaraju važno pitanje koje će im zauvijek promijeniti život.
Režiju potpisuje Maja Lučić, doktorica umjetnosti, glumica i profesorica Odsjeka za kazališnu umjetnosti Umjetničke akademije u Osijeku. 

Predstava „Ako me ne bude“ namijenjena je djeci. U sklopu Noći kazališta, u subotu, 20. studenoga,  održat će se dvije izvedbe ove predstave:  s početkom u 17.00 sati i u 21.00 sat u Kulturnom centru Osijek.
Za dolazak na predstavu nije potrebna ranija rezervacija mjesta.

Ulaz na predstavu je SLOBODAN, a sve osobe iznad 16 godina moraju na ulazu predočiti važeću COVID potvrdu.  

 

Opis predstave:

Tamo negdje na kraju svijeta, a možda još i dalje, postoji jedna šuma. U toj šumi su dva prijatelja, medo i jež, svaku večer sjedili na ljuljama i promatrali nebo. Tako je bilo i te večeri. Izgledalo je da će njih dvojica opet zajedno promatrati zvijezde kako padaju i željeti želje. Ali... Jež je tu večer bio nekako neobično tih. Po tome se već dalo naslutiti da će baš ova večer biti drugačija. Da će baš tu večer jež postaviti pitanje koje će im zauvijek promijeniti život...

 

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Autori: Maja Lučić i ansambl
Režija i dramaturgija: Maja Lučić
Mentor: Tamara Kučinović
Vizualni identitet: Maja Lučić
Izrada scenografije: Obitelj Lučić, Siniša Ardelić, Dražen Golubić
Izrada lutaka: Tamara Kučinović, Maja Lučić, Toni Leaković
Svjetlo: Ivan Štrok, Maja Lučić
Odabir glazbe: Maja Lučić
Igraju: Andrija Krištof i Toni Leaković 

Trajanje: 45 minuta