Vijest | 19/02/21

Predstava "Bosanska kraljica" u KC Osijek!

26/11/20 - 26/11/20 18:00

U sklopu obilježavanja Dana Matice hrvatske Osijek 2020. te u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske Osijek u četvrtak (26.11.) održat će se predstava Teatra kabare Tuzla "Bosanska kraljica" Marice Petrović u režiji Vlade Keroševića. Ulogu Katarine Kotromanić Kosače oblikuje akademska glumica Ivana Milosavljević. Predstava će se odigrat u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek u prizemlju s početkom od 18:00 sati. Ulaz na predstavu je besplatan.

Ova je izvedba prigoda osječkoj i slavonsko-baranjskoj publici sudjelovati u interpretaciji nagrađivane monodrame bosansko-hercegovačke autorice koji je pisan na hrvatskom jeziku i plod je brojnih tekstualnih kombinacija: umjetničkih, biblijskih, tradicijskih, svjetovnih i religioznih. U predstavi pratimo fragmente života posljednje bosanske kraljice majke, Katarine Kotromanić Kosače, koji je bio prožet, s jedne strane, kraljevskim dostojanstvom, a s druge vječnom patnjom uslijed trajnog gubitka djece i doživotnoga prognaničkog života.

Predstava je sudjelovala na desetak međunarodnih kazališnih festivala kako natjecateljskih tako i revijalnih (BiH, SRBIJA, HRVATSKA,KOSOVO, SLOVENIJA, ALBANIJA) i za ostvarenje lika Katarine, Ivana Milosavljević je nagrađena nagradama za najbolju glumicu: 9. MONOAKT 2017. Peć, Kosovo i 2. BATTIF 2017. Tirana, Albanija kao i nagradom Kesten na 2. KESTENBURG-u 2017. Banja Luka. Predstava je do sada izvedena pedesetak puta pred publikom, a u više navrata za različite kulturno/povijesne/humanitarne događaje govoreni su ulomci iz istoimene predstave.

 

*Zbog ograničenog broja osoba, rezervacije je moguće napraviti putem poruke na službenoj Facebook stranici KC Osijek ili putem maila: info@kulturni-centar.hr

** Događaj se odvija uz prethodno odobrenje nadležnih stožera, upisano je u sustav Evidencije okupljanja Ravnateljstva civilne zaštite RH pod rednim brojem ID 7283 te će se održati uz pridržavanje svih mjera.

***Maksimalan broj osoba je 30.