Aktualni događaji | 08/02/23

"PLIŠANA REVOLUCIJA"- Nova premijera Kulturnog centra Osijek!

10/02/23 - 15/02/23 20:00

„Plišana revolucija“ nova je premijera Kulturnog centra Osijek!
Novi je to projekt redatelja Vanje Jovanovića uz poznatog suradnika, Mateja Sudarića gdje ova dva Osječana tvore vrlo uspješan tandem koji je malu dvoranu KC-a učinio scenom jedne punokrvne cjelovečernje predstave.

Kroz tromjesečni proces rada, intenzivnom suradnjom autorskog tima i ansambla mladih osječkih glumaca (Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk) nastajala je „Plišana revolucija“ od ideje, kroz istraživanje i improvizaciju, do koncepta, teksta i konačno do predstave s pet izazovnih i glumački zahtjevnih likova. Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje „borba“ ; za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.    

Nakon premijere 10. veljače, ulaznice su dostupne za izvedbe predstave „Plišana revolucija“ u Kulturnom centru Osijek za 11., 12., 14. i 15. veljače s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 7,00 eura. Prodaja i preuzimanje ulaznica: Od četvrtka, 9. veljače na porti Kulturnog centra Osijek, svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata i/ili sat vremena prije početka predstave. 

PLIŠANA REVOLUCIJA
Autorski projekt Vanje Jovanovića i Mateja Sudarića
Redatelj: Vanja Jovanović
Dramaturg: Matej Sudarić
Scenograf i kostimograf: Mario Tomašević
Autor glazbe: Ljudevit Laušin
Dizajnerica rasvjete: Anđela Kusić
Igraju: Vedran Dakić/Sara Moser/Mateja Tustanovski/Nikola Radoš/Davor Tarbuk      

IZVEDBE: 

Mala dvorana Kulturnog centra Osijek

Subota, 11.2./20.00 sati
Nedjelja, 12.2./20.00 sati
Utorak, 14.2./20.00 sati
Srijeda,15.2./20.00 sati     

Cijena ulaznice: 7,00 eura

Prodaja ulaznica: Na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/a, Osijek) počevši od četvrtka, 9. veljače, od 7-22 sata ili sat vremena prije početka predstave.
U nedjelju, 12.2. prodaja i preuzimanje ulaznica- sat vremena prije početka predstave.