Aktualni događaji | 21/11/22

Panel-diskusija "MISLI MODU: ODRŽIVA MODA U PRAKSI"

22/11/22 - 22/11/22 19:00

Panel-diskusija „Održive modne prakse“ koja će se u utorak, 22. studenoga u 19.00 sati održati u Kulturnom centru Osijek, okupit će u Osijeku domaće i gostujuće dizajnere, modne stručnjake i aktiviste koji će promišljati pitanja održivosti u proizvodnji i konzumaciji mode.

„Misli modu“ naziv je višegodišnjeg projekta Mreže europskih kulturnih instituta EUNIC* u sklopu kojeg će se od 22.11. do 19.12. u Vukovaru i Osijeku održati niz događanja posvećenih modnoj i tekstilnoj industriji.

Izložba „Umjetnik u pogonu“ u Gradskom muzeju Vukovar, Panel-diskusija na temu odživosti u modi u KC-u Osijek, filmski program u Kinematografima Osijek koji se bavi temom radničke kulture i uvjetima modne produkcije…za cilj imaju potaknuti raspravu o vizijama budućnosti rada u tekstilnoj i modnoj industriji. I Osijek i Vukovar/ Borovo gradovi su bogate industrijske baštine te nije slučajno da su odabrani kao mjesta realizacije ovog projekta.

Panel - diskusija „Održive modne prakse“ održava se u organizaciji Goethe Instituta Hrvatska i Mreže EUNIC Hrvatska i u suradnji s Kulturnim centrom Osijek. Moderatorica Lea Vene iz Centra za istraživanje mode na engleskom će jeziku voditi ovu panel raspravu koja će na jednom mjestu okupiti domaće i gostujuće dizajnere, modne stručnjake, aktiviste te zajedno s njima i javnošću promišljati pitanja održivosti u proizvodnji i konzumaciji mode s posebnim interesom na poticanju interesa mlađe publike. 
Panel- diskusija će se održati u utorak, 22.11. s početkom u 19.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Ulaz je SLOBODAN.

*Projekt Misli modu višegodišnji je zajednički je projekt Goethe-Instituta Kroatien, Francuskog Instituta u Zagrebu, Austrijskog kulturnog foruma, Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Veleposlanstva Republike Slovenije, Veleposlanstva Republike Bugarske, Instituta Cervantes, Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i organizacija Wallonie Bruxelles International u sklopu mreže EUNIC Hrvatska uz financijsku potporu EUNIC Global fonda. Projekt se provodi u partnerstvu s Gradskim muzejom Vukovar, tvrtkom Borovo.d.d. i Kulturnim centrom u Osijeku.