Aktualni događaji | 17/08/23

"OVER THE RAINBOW" - Koncert pjevačke dive DANIJELE PINTARIĆ!

03/08/23 - 03/08/23 21:00

Pjevačka diva Danijela Pintarić stiže nam na Osječko ljeto kulture. U četvrtak, 3. kolovoza s početkom u 21 sat pod zvjezdanim nebom uživat ćemo u koncertnom repertoaru pod nazivom „Over the Rainbow“ i izvedbama najpoznatijih pjesama iz poznatih mjuzikala Mamma mia, Fantom iz opere, Isus Krist Superstar, Jalta Jalta, Cabaret… po čijim je glazbenim interpretacijama ova rođena osječanka posebno poznata. Zvijezda hrvatskih mjuzikala, sopranistica, svestrana vokalistica, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta, održat će koncert na platou ispred Kulturnog centra Osijek u klavirskoj pratnji Darka Domitrovića.

Danijela Pintarić diplomirala je violinu i solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U zadnjih dvadesetak godina potvrdila se kao jedna od vodećih hrvatskih izvođačica na području mjuzikla i jedna od najsvestranijih hrvatskih vokalistica.

Još za vrijeme studija zapaža ju „otac hrvatskog mjuzikla” Vlado Štefančić te poziva na audiciju za mjuzikl „Kosa” u produkciji Gradskog kazališta „Komedija”. Tamo dobiva svoju prvu glavnu ulogu – Sheilu te debitira na „Komedijinoj” pozornici 2003. godine. Željna izazova, godinu dana kasnije se prijavljuje na HRT-ov talent show „Coca Cola Music Stars”, u kojem i pobjeđuje.

Od siječnja 2006. godine u stalnom je radnom odnosu u “Komediji” te ubrzo postaje jedna od Komedijinih najistaknutijih solistica ostvarivši niz zapaženih uloga u mjuziklima („Kosa”, „Aida”, ”Briljantin”, „Jalta Jalta”, „Mamma Mia”..). te u operetama („Lijepa Helena”, „Spli’ski akvarel i „Grofica Marica”).

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu u mjuziklu ili opereti (2016. godine za uloge Ružice u mjuziklu „Legenda Ružice grada” i Tanye u mjuziklu „Mamma Mia”).

Zahvaljujući svestranosti i jedinstvenim glasovnim mogućnostima ostvarila je uspješne suradnje s istaknutim umjetnicima u cijelom spektru glazbenih žanrova, nastupala je kao solistica s vodećim hrvatskim orkestrima i ansamblima, kao gošća na koncertima velikana hrvatske glazbe - Arsena Dedića, Olivera Dragojevića, Đanija Stipaničeva…, a ostvaruje i zapažene nastupe na festivalima zabavne glazbe.

U prekrasnom pjevačkom koncertu na otvorenom, sopranu Danijele Pinatrić i klavirskoj pratnji Darka Domitrovića, uživamo u četvrtak, 3. kolovoza u 21.00 sat na platou ispred Kulturnog centra Osijek uz slobodan ulaz.