Vijest | 06/07/22

Otvorenje OLJKIĆ-a: Predstava za djecu BAJKE I JOŠ NEŠTO...

08/07/22 - 08/07/22 18:00

Otvorenje ovogodišnjeg OLJKIĆ-a  - programa Osječkog ljeta kulture za djecu i mlade, održat će se u petak, 8. srpnja 2022. godine s početkom u 18.00 sati u Dvorištu matematičke gimnazije izvedbom predstave za djecu „Bajke i još nešto...“ Kazališta Virovitica.

Bajke i još nešto…predstava je za djecu od 4-10 godina, autorskog dvojca Sare Lustig i Gorana Vučka. Kazalište Virovitica dolazi nam predstaviti ovu jedinstvenu predstavu koja umjesto diznijevskih i modernih bajki, (malo za promjenu), djecu upoznaje s hrvatskim narodnim bajkama. U bogatoj hrvatskoj kulturnoj ostavštini, važno i veliko mjesto zauzimaju djeca, a ansambl kazališta Virovitica ovom sjajnom zabavnom predstavom uranja ih u bajkoviti svijet hrvatske kulture.

Dvorište matematičke gimnazije na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture postaje OLJKIĆ republika za našu najmlađu kulturnu publiku, ali i za obiteljske posjete kulturnim događanjima u Gradu. U subotu, 16. srpnja u 11.00 sati na OLJKIĆ nam stižu Najbolji prijatelji, lutkarska predstava za djecu autorskog dvojca Giulia Settima i Peđe Gvozdića iz Kazališta Zorin dom iz Karlovca.