Aktualni događaji | 24/06/24

OTVORENJE 24. OSJEČKOG LJETA KULTURE: KONCERT 4 TENORA!

28/06/24 - 28/06/24 21:00

Osječko ljeto kulture u petak, 28. lipnja u 21.00 sat, započinje svoje 24. izdanje, programski bogato i raznoliko kao i grad i kraj u kojem se održava, a trajanjem široko kao i slavonska ravnica. Dva ljetna mjeseca kulturno-umjetničkih programa, njih 66: glazbenih, kazališnih, likovnih, plesnih, filmskih, književnih i dječjih, ponudit će posjetiteljima, slučajnim i namjernim prolaznicima mnoštvo razloga za sadržajno provedeno vrijeme u Osijeku tijekom ljeta.

Ovogodišnje Osječko ljeto kulture u petak, 28.6. bit će otvoreno koncertom 4 tenora: Đani Stipaničev, Filip Hozjak, Marko Pecotić i Vladimir Garić nastupit će na Trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi s početkom u 21.00 sat. Uz program svečanog otvorenja, ova četiri iznimna pjevača, individualno i u vokalnom kvartetu, prošetat će nas kroz glazbena desetljeća, kroz najljepše arije, kancone i evergreene, od svjetskih „O Sole Mio“ i „Nessun Dorme“ do Robićevih „Goluba“ i Oliverove „Cesarice“. Kažu da se dobar glas daleko čuje, pa se četiri tenora na samom otvorenju najveće kulturne manifestacije na istoku Hrvatske čine kao pravi odabir da se glas o još jednom OLJK-u i njegovoj dva desetljeća dugoj tradiciji izvrsnosti te o svim događanjima koje će se od kraja lipnja do samog kraja kolovoza unutar njega odvijati pronese u sve dijelove Hrvatske i okolnih zemalja.

Program otvorenja Osječkog ljeta kulture i ove vam godine donose Grad Osijek, Kulturni centar Osijek, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija te Turistička zajednica grada Osijeka.

Program i informacije o 24. Osječkom ljetu kulture pratite na mrežnim stranicama Kulturnog centra Osijek te putem društvenih mreža.  

Ulaz na koncert je slobodan.  Za koncert nisu potrebne ulaznice.