Aktualni događaji | 02/04/24

Otvorene prijave za CIKLUS VIKEND RADIONICA SUVREMENOG PLESA ZA ODRASLE u KC-u!

23/03/24 - 24/03/24 10:00

Kulturni centar Osijek u suradnji s plesnom pedagoginjom Martinom Terzić pokreće Ciklus vikend radionica suvremenog plesa za odrasle.
Održat će se ukupno četiri radionice od ožujka do lipnja u tempu jednom mjesečno. Svaka radionica djeluje kao samostalna cjelina.
Prijave za 1. radionicu koja će se održati 23. i 24. ožujka pod nazivom „Somatika“( Radionica osvještavanja vlastitog tijela kroz somatski pristup rada) su otvorene i šalju se na e-mail adresu: info@kulturni-centar.hr.
Za sudjelovanje u radionicama nije potrebno prethodno plesno iskustvo, iako je dobro došlo.

Nakon pokretanja Studija suvremenog plesa za srednjoškolce, Kulturni centar Osijek nastavlja doprinositi razvoju suvremene plesne scene te zajedno s plesnom pedagoginjom Martinom Terzić pokreće i Ciklus vikend radionica suvremenog plesa za odrasle. Počevši od ožujka pa sve do kraja sezone (lipnja) održat će se četiri radionice u tempu jednom mjesečno. Radionice su zamišljene kao samostalne cjeline na kojima možete sudjelovati prema vlastitom izboru, neovisno jedna o drugoj. Za one koji žele više, sudjelovanjem na sve četiri radionice dobit će dublji uvid o različitim poljima rada unutar suvremenog plesnog izričaja. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno plesno iskustvo, iako je dobro došlo.

Radionice će se održavati dva dana (subota i nedjelja), svaki termin u trajanju dva sata,  u prijepodnevnom terminu od 10:00 do 12:00 sati, a voditeljica je plesna pedagoginja Martina Terzić. Cijena jedne vikend radionice je 30 eura.

Raspored održavanja radionica:
23. i 24. ožujka 2024.– SOMATIKA - Radionica osvještavanja vlastitog tijela kroz somatski pristup rada
27. i 28. travnja 2024. – Radionica osnove kontakt improvizacije
25. i 26. svibnja 2024. – Radionica kreativnog izražavanja tijelom, plesom i pokretom
15. i 16. lipnja 2024. – Radionica plesne improvizacije

OPIS 1.RADIONICE
„SOMATIKA“:  Radionica osvještavanja vlastitog tijela kroz somatski pristup rada
Termini (Radionica u trajanju od dva dana):
Subota, 23.03. 10.00-12.00 sati
Nedjelja, 24.03. 10.00-12.00 sati
Lokacija: Studio 101 Kulturnog centra Osijek, Trpimirova 2/a
Voditeljica: Martina Terzić, plesna pedagoginja
Cijena radionice: 30,00 eura
U prijavi navesti:
IME I PREZIME
DATUM ROĐENJA
PRETHODNO PLESNO ISKUSTVO: DA ili NE (Ako DA- navesti kratko vrstu plesa i koliko dugo ste se bavili plesom)
Prijave poslati na info@kulturni-centar.hr
Prijave i plaćanje radionice zaključno s četvrtkom, 21.3.2024.


U prvoj radionici polaznici će raditi vježbe kojima će se osjetilno povezivati s vlastitim tijelom. Vježbe se temelje na osvještavanju inicijalnih postavki vlastitog tijela prema somatskom pristupu tijelu Total Body Connectivity – Peggy Hackney (Laban/Bartenieff Fundementals). Fokus radionice bit će na prva tri tjelesna obrasca za kretanje: disanje, odnos centara tijela i periferije te kralješnički obrazac kretanja. Prva tri obrasca (od sveukupno šest) temeljni su obrasci u razvojnim etapama kretanja koje prolazimo od rođenja do uspostave vertikalne osi i sposobnosti hodanja.