Vijest | 01/08/22

OSJEČKO LJETO KULTURE: Koncert slavonske hip hop/funk senzacije VANJE I NEŠVIL FUNKA !

21/07/22 - 21/07/22 21:00

Na Osječko ljeto kulture stižu nam Vanja i Nešvil Funk, izvrstan hip hop/funk projekt iz slavonske glazbene „kuhinje“ koji od svog debitantskog albuma „Vanj Love“ izašlog u travnju ove godine u izdanju Croatia Recordsa, skupljaju fanove i lajkove i osvajaju srca publike mnogo dalje (i mnogo više) od naše slavonske metropole.

„Kulenove seke“, „Daj mi pare“, „Echo našeg bivanja“, „Šutnja“… samo su neki od hitova koji lako i zarazno ostaju u uhu  - “Čvarci i kulenove seke, bolje od doktora i apoteke” /“Kamen, krš i maslina, kulen, šunka i slanina – nema boljeg lijeka jer je medicina narodna … britki i šaljivi hip hop tekstovi u slavonskom stilu i plesna, ponekad i emotivna, funk glazba ono su što karakterizira glazbeni stil Vanje i Nešvil Funka. Tin Mihić na basu, Tomislav Jambrešić na klavijaturama, Fran Trauber na gitari i Antonio Benkotić na bubnjevima predvođeni MC-ijem i beatboxerom Vanjom Hrvojem Dražićem uz prateće vokalistice Neru Mamić i Teu Žagar, koje cijelom zvuku daju i začin zvan so(u)l, stižu nam na Osječko ljeto kulture u četvrtak, 21.7. na platou ispred Kulturnog centra Osijek s početkom u 21 sat.

Ovaj sjajan mladi hip hop sastav koji radi svoju autorsku glazbu, mlad je samo na papiru jer iza njih je već puno koncerata u njihovim glazbenim „nogama“. Zanimljivo je da su popularni i u mađarskom Pečuhu gdje su nastupili već nekoliko puta i svaki put izazvali nevjerojatnu energiju mađarske publike. To samo dokazuje da kad je riječ o dobroj glazbi u izvedbi mladih i strastvenih glazbenika koji furaju i rade svoju stvar, očito ni jezična barijera nije problem. A neće biti ni u četvrtak, kad na platou Kulturnog centra Osijek uživamo u koncertu Vanje i Nešvil Funka!