Vijest | 01/08/22

OSJEČKO LJETO KULTURE: Koncert ORIDANO GYPSY JAZZ BANDA!

23/07/22 - 23/07/22 21:00

Gypsy jazz ljubav je na prvo slušanje, a u izvedbi Oridano gypsy jazz banda, i to live - ljubav je trajna. Koncertni program Osječkog ljeta kulture nastavljamo u subotu, 23. srpnja na platou ispred Kulturnog centra Osijek koncertom Oridano Gypsy Jazz Banda!

Gypsy jazz, poznat i kao gypsy swing ili hot club jazz, stil je jazza kojega je početkom 1930-ih godina utemeljio belgijski sinti gitarist Jean “Django” Reinhardt. Pitak, plesan, zabavan, a opet virtuozan i instrumentalno izazovan -  četiri glazbenika okupljena u Oridano Gypsy Jazz band od 2009. zaljubljena je u ovaj glazbeni žanr kojim osvajaju i sve ostale koji s njim(a) dođu u glazbeni dodir. Oridano Gypsy Jazz je sastav koji svojim virtuozitetom, rafiniranošću izvedbe i glazbenim šarmom oduševljava publiku. Njeguju gypsy jazz u maniri Djanga Reinhardta, ali izvedbama daju i svoj osobni pristup. Koncertnim repertoarom u kojem kombiniraju jazz uspješnice, autorsku glazbu i glazbu Djanga Reinhardta zasluženo nose status miljenika hrvatske i inozemne jazz publike, ali i najistaknutijih hrvatskih, ne samo predstavnika, već i predvodnika gypsy jazz žanra.

Orjen Riđanović na lead gitari i Milivoj Majdak na ritam gitari, Franjo Stojaković na klarinetu i Dinko Stipaničev na kontrabasu, četiri vrhunska instrumentalista i strastvena gypsy jazz glazbenika sviraju za vas u ugodnu subotnju osječku ljetnu kulturnu večer, s početkom u 21 sat na platou ispred KC-a.

Ulaz na koncert SLOBODAN!

 

Fotografije članova Oridano Gypsy Jazz Banda by: Leo Vidmar