Vijest | 14/07/22

OSJEČKO LJETO KULTURE: Izložba nagrađenih radova 4. MEĐUNARODNOG STUDENTSKOG BIENNALEA

15/07/22 - 15/08/22 19:00

U osječkoj Galeriji Knifer u sklopu Osječkog ljeta kulture, 15. srpnja u 19.00 sati, otvara se izložba nagrađenih radova 4. Međunarodnog studentskog biennala. Spomenuto, četvrto po redu Međunarodno studentsko biennale održano je u srpnju 2021. u Splitu, a nagrađeni radovi bit će izloženi u Osijeku.

Sa središnjom temom Greatest Hits, mladi umjetnici u sklopu  Biennalea, pozvani su da budu svoji vlastiti kritičari i svoja vlastita publika - da sami izaberu ono najbolje što su ikada napravili, svoj najveći hit u bilo kojem mediju i bilo kojoj tehnici.

Na izložbi u Osijeku bit će predstavljeno šest nagrađenih radova četvrtog izdanja biennala. Grand prix nagradu “Ivan Ladislav Galeta” osvojila je Leandra Agazzi (Zürcher Hochschule der Künste, Zürich) za rad Care Less. Dobitnici jednakovrijednih nagrada su Ivan Gundić (Akademija dramske umjetnosti, Zagreb) za rad Memogram te Marcel Schwitlick (Universität der Künste, Berlin) za rad Upward spiral. Dobitnici posebnih priznanja su Martin Moolhuijsen (Universität der Künste, Berlin) za rad Infinite jest, Leif Hendrik Kauz-Zeller (Staatliche Akademie der Bildenden Künste, Stuttgart) za rad Melancholia te Milan Kujundžić (Akademija umetnosti, Novi Sad) za rad One for a breathless man, one for the observer.

Izložbu organiziraju Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Umjetnička akademija u Splitu te Osječko ljeto kulture, a moći će se pogledati do 15. kolovoza, u radno vrijeme Galerije Knifer.