Aktualni događaji | 21/07/23

OLJKIĆ: Pustolovni akcijski film za djecu "ŠKOLA ČAROBNIH ŽIVOTINJA"!

29/07/23 - 29/07/23 11:00

Obiteljski film „ŠKOLA ČAROBNIH ŽIVOTINJA“ koji će u sklopu OLJKIĆ-a biti prikazan u subotu, 29. srpnja u 11.00 sati u Kulturnom centru Osijek, vesel je i pustolovan obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik.

Priča prati novu djevojku u gradu – Idu, koja se morala doseliti u novi grad i sada je učenica škole Winterstein. Ida se teško privikava na novu školu te vrlo brzo zadobiva status autsajderice. U razredu ne uspijeva sklopiti prijateljstva, pa joj na prvi dan škole pripadne mjesto uz autsajdera Bennija. Jednog dana njezina učiteljica upoznaje djecu s Mortimerom Morrisonom, svjetskim putnikom u potrazi za "čarobnim životinjama". Svaka od ovih životinja je predodređena da postane srodna duša jednom od učenika. Od svih njih, pridošlica Ida i autsajder Benni prvi su u razredu koji dobiju čarobne prijatelje.
Od tada Benni uz sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henriettu, a Ida ima lukavu lisicu Rabbat.
Nova učenica Ida ubrzo će postati zvijezda razreda, a kada u školi počnu nestajati razni predmeti, djeca i čarobne životinje morat će se udružiti kako bi riješili misterij školskog lopova.

Škola čarobnih životinja vesela je akcijska pustolovina nastala  prema seriji istoimenih knjiga nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja.

U sklopu OLJKIĆ-a od sparina, vrućina, ali i eventualnog nestabilnog vremena, sklonit ćemo se u ugodnu atmosferu „kina“ Male dvorane Kulturnog centra Osijek te uz besplatan ulaz i besplatne kokice uživati u ovom zabavnom filmu za djecu (i roditelje). Vidimo se u subotu, 29.7. u 11.00 sati u Kulturnom centru. Trajanje filma je 93 minute, a film će biti sinkroniziran na hrvatski jezik.