Aktualni događaji | 17/08/23

OLJKIĆ: Projekcija animiranog filma za djecu "RINGE RINGE RAJA"!SINKRONIZIRANO!

05/08/23 - 05/08/23 11:00

Program Osječkog ljeta kulture namijenjen djeci, popularno zvani OLJKIĆ, u subotu, 5. kolovoza u 11.00 sati u Kulturnom centru Osijek djeci donosi projekciju animiranog filma „Ringe ringe raja“ (Duck Duck Goose). Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

„Ringe ringe raja“ (SAD/Kina, 2018.) animirana je komedija za djecu (i za cijelu obitelj) redatelja Christophera Jenkinsa u kojoj se susrećemo s likom simpatičnog gusana po imenu Peng. Peng je umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, niti obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna da čak odbija predvoditi jato mlađih naraštaja u skoroj selidbi na jug. Voli svoju slobodu i živi u trenutku, bez brige i pameti. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedna takve vratolomije, Peng se zanese, doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Pritom nehotice razdvaja brata i sestru, 16 dana stare Chao i Chi, od ostalih njihove vrste. Ozlijeđenog krila, zaglavio je na tlu i u toplije krajeve mora pješice. Kao da to nije bilo dovoljno, na taj put sada mora s patkama. On, gusan, s patkama! Štoviše, djecom patkama! Vidno nezadovoljan razvojem situacije, ni ne sluti da se upušta u avanturu života. Krilo mu je već slomljeno, a moglo bi biti i srce.

Film traje 1 sat i 31 minutu. Ulaz na projekciju je slobodan, a kokice besplatne za sve. Subota, 5.8. u 11.00 sati dobar je dan i plan za prijepodnevno kino. Sklonite se od vrućine (ili lošeg vremena) u Malu dvoranu Kulturnog centra i uživajte sa svojom djecom u projekciji ovog crtanog filma.