Aktualni događaji | 04/07/23

OLJKIĆ: Projekcija animiranog filma "PČELICA MAJA"

08/07/23 - 08/07/23 11:00

OLJKIĆ se nastavlja projekcijom crtanog filma „Pčelica Maja“ u subotu, 8. srpnja s početkom u 11 sati u Kulturnom centru Osijek. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a ulaz na projekciju je SLOBODAN.

U subotu prijepodne Mala dvorana Kulturnog centra Osijek postaje pravo malo kino za naše najmlađe kulturnjake. Pčelica Maja kao lik i priča poznata je brojnim naraštajima koji su odrastali s njom, i uz nju. Sa svojom ekipom prijatelja insekata, Maja uvijek iznova doživljava različite avanture i uspješno leti kroz sve umjetnosti. Tako je odletila i u onu filmsku, a u sklopu Osječkog ljeta kulture gledamo animirani avanturistički film „Pčelica Maja“ iz 2014. godine, koji svojom animacijom i zanimljivom radnjom zaokuplja jednako i djecu i odrasle.  

Znatiželjna pčelica Maja i njezin prijatelj Pavo spašavaju košnicu od pohlepne kraljičine savjetnice i tako okončavaju neprijateljstvo koje već dugi niz godina traje između pčela i stršljena.  Mala Pčelica Maja nemirnog je duha i ne želi prihvatiti pravila košnice. Jedno od tih pravila je da se ne smije vjerovati stršljenima koji žive izvan livade. Kada netko ukrade Matičnu mliječ prva sumnja pada na stršljene i Maju kao njihovu saveznicu. Nitko ne vjeruje da je Maja nevina i ne želi joj pomoći osim njenog najboljeg prijatelja Pave. Nakon velike i uzbudljive avanture do košnice stršljena, Maja i Pavo pronalaze pravog kradljivca i dvoje prijatelja se ponovno sprijateljuju s ostalim stanovnicima bogatog kraljevstva.

Svoje su glasove za ovaj animirani film posudili Dunja Fajdić, Hrvoje Perc, Amar Bukvić, Doris Pinčić Rogoznica, Ida Prester, Željko Pervan, Sandi Cenov, Zoran Prodanović-Prlja, Mladen Vasary, Sanja Marin i drugi.

Trajanje filma je 79 minuta.