Aktualni događaji | 19/07/23

OLJKIĆ: Predstava za djecu "TRI PRAŠČIĆA" u Barutani!

22/07/23 - 22/07/23 11:00

U subotu, 22. srpnja u 11.00 sati u sklopu OLJKIĆ-a u osječkoj Barutani će se održati predstava za djecu „Tri praščića“! Ulaz je slobodan, a za ulaz na predstavu nisu potrebne ulaznice.

Priču o “Tri praščića” ne treba posebno prepričavati – to je bez iznimke jedna od najpoznatijih dječjih priča koja govori o lijenosti, brzopletosti, lakomislenosti, ali i o zaboravljenom i iznova pronađenom zajedništvu i prijateljstvu.

U režiji Vjekoslava Jankovića, Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca postavlja poznatu dječju priču braće Grimm na kazališnu scenu i uvlači nas u koloplet zabavnih situacija, šarenih boja, veselih rekvizita i napetu dramsku igru Vuka i tri praščića!

Njihova pirča ide ovako: u davna, pradavna vremena u gradu su živjela mama gica i njezina tri praščića; Blatko, Kupusić i Pametnica. Njihova imena odgovaraju njihovim navikama pa je tako Blatko napravio kuću od blata, Kupusić od kupusa, no niti jedna nije dugo potrajala. Sva tri praščića spas od vuka pronašla su u kućici koju je napravila Pametnica; naravno - od cigle.

Predstava traje 45 minuta, a predviđena je za uzrast 3+.

Zbog očekivano velikog interesa predstava se premješte u prostor Barutane, u istom terminu 22. srpnja s početkom u 11.00 sati. Ulaz na predstavu je slobodan, a ulaznica za predstavu nema i nije ih potrebno ranije preuzimati.

 

„TRI PRAŠČIĆA“ predstava za djecu - gostovanje Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci
Tekst: Vjekoslav Janković po motivima bajke J. Grimma
Režija: Vjekoslav Janković

Uloge:
Vladimir Andrić – Kupusić
Vedran Dakić – Blatko
Katarina Šestić – Pametnica
Josipa Oršolić – Glištun Gmižić
Zorko Bagić – Vučko