Aktualni događaji | 28/08/23

OLJKIĆ: Predstava za djecu "KUHARI"!

26/08/23 - 26/08/23 11:00

Posljednji ovoljetni OLJKIĆ donosi nam posebnu kazališnu poslasticu: predstavu za djecu „KUHARI“! Tradicionalno, subote prijepodne rezervirane su za OLJKIĆ te dječje i obiteljske posjete kulturnim događanjima u sklopu Osječkog ljeta kulture, stoga i „Kuhare“ gledamo u subotu, 26.8. s početkom u 11.00 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek. Predstava je namijenjena uzrastu 3+.
Ulaz je SLOBODAN.

Radnja predstave „Kuhari“ odvija se oko užurbane kuhinje „Krumpirov pir“, slavnog kuhara Aurelija Debelića i novopečenog pomoćnog kuhara Zdravka. Riječ je o najboljem restoranu u gradu i okolici s najfinijim delicijama od krumpira. Sve je spremno za otvaranje, dok se na vratima ne pojavi najveći mogući gurman na svijetu. Kuhari se nalaze pred izazovom, kako zadovoljiti najzahtjevnijeg gosta koji je ikada hodao planetom Zemljom? Hoće li uspjeti? Što može poći po zlu?

Ova interaktivno- edukativna predstava, donosi klasičnu komediju situacije, koja garantira smijeh i zabavu za male i velike. Neobičan dan u kuhinji pretvorit će se u posebno kazališno iskustvo za pamćenje.

Predstava „Kuhari“ nastala je u okviru svojevrsnog ciklusa komedija za djecu osječkog Teatra To Go, kojem prethode predstave „Majstori“ i „Botaničari“. Autor Goran Smoljanović pronašao je u ovim interaktivnim komedijama, dobar omjer umjetničkog, edukativnog i zabavnog sadržaja za djecu. Iako sve predstave imaju fokus na zajedništvu likova i publike, „Kuhari“ kroz cijelu predstavu provlače vrijednost međusobnog razumijevanja, solidarnosti i lijepog ponašanja.

Predstava okuplja osječko-bjelovarski autorski tim: autor i redatelj je Goran Smoljanović, a u njoj glume Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić i Goran Smoljanović.

OLJKIĆ/26.8./11.00 sati/ Mala dvorana Kulturnog centra Osijek
„KUHARI“, predstava za djecu
Dob: 3+
Ulaz slobodan.

Autor i redatelj: Goran Smoljanović
Igraju: Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić, Goran Smoljanović
Scenografkinja: Zdenka Lacina
Kostimografkinja: Selena Gazda
Glazba: Bojan Sauerborn i Željko Šreng
Grafičko oblikovanje: Dražen Matijašević
Izvršni producent: Ana Šimić Smoljanović