Vijest | 26/07/22

OLJKIĆ: Dječja predstava KORAK PO KORAK DO ČISTE PLANETE!

30/07/22 - 30/07/22 11:00

OLJKIĆ nastavljamo dječjom predstavom KORAK PO KORAK DO ČISTE PLANETE autorice (i naše osječanke) Petre Cicvarić.

Na mladima svijet ostaje, ali kad kažemo svijet, mislimo i na našu planetu Zemlju. Ekološki osviještena, edukativna i zabavna predstava za djecu „Korak po Korak do čiste planete“ od naših najmlađih želi stvoriti EKO ratnike koji će se brinuti o planeti koju im ostavljamo u nasljeđe!
Uz puno smijeha i zabave, kroz priču ih vode junaci predstave – Ružica eko ratnica i njezin prijatelj Dino. Kroz predstavu najmlađi uče gdje odložiti smeće i kako ga što više smanjiti u svakodnevnom životu, ali i interaktivno sudjeluju u predstavi.

Tekst za predstavu napisala je naša osječanka, kazališna i televizijska glumica, ali i autorica brojnih dječjih predstava Petra Cicvarić. U predstavi u režiji Peđe Gvozdića, glume sjajni mladi glumci Lovorka Trdin i Andro Damiš. Predstavu čini zanimljivom i činjenica da se u pripremi ove predstave, a sukladno osnovnoj temi i poruci koju šalje, nije kupovalo ništa novo: sva scenografija i kostimografija napravljena je od starih scenografija čiji su elementi prebojani i prenamijenjeni,  odjeća je kupljena u second hand shopu, a rekviziti su napravljeni od "otpada".

Zbog građevinskih radova u Tvrđi, predstava će se, umjesto u Dvorištu matematičke gimnazije, održati u Kulturnom centru Osijek, u subotu, 30. srpnja s početkom u 11 sati. Ulaz je SLOBODAN.

KORAK PO KORAK DO ČISTE PLANETE
Gostovanje Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac
Tekst: Petra Cicvarić
Režija: Peđa Gvozdić

Glume:
Lovorka Trdin i Andro Damiš