Aktualni događaji | 05/07/21

OLJK: Promocija strip slikovnice Dražena Alerića "BON TON I KLJUČ SVEMIRA"

12/07/21 - 12/07/21 19:00

Prva osječka strip slikovnica autora Dražena Alerića i ilustratora Dražen Jerabeka „Bon Ton Iza duge“  tek nam je otvorila vrata zanimljivog svijeta pustolovina Bona i Tona, a nastavak njihovih avantura pratit ćemo u drugoj u nizu strip slikovnici „Bon Ton i Ključ svemira“ koja će biti predstavljena na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture.

Autor Dražen Alerić, u suradnji s ilustratorom Draženom Jerabekom, na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture predstavit će svoju drugu strip slikovnicu „Bon Ton i Ključ Svemira“ na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek, u ponedjeljak, 12. srpnja s početkom u 19:00 sati.

U izdanju Osječkog ljeta kulture i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, strip slikovnica predstavit će novo zanimljivo štivo za naše najmlađe ispričano kroz avanture Bona i Tona.

U središtu radnje ovaj put je Ključ svemira, koji je, dobro skrivan i čuvan, postao predmetom želje zlog čarobnjaka koji želi proširiti svoju moć i ovladati cijelim prostranstvom. Dvoje su zaigranih oblačića, ne sluteći, doveli u opasnost cijelu galaksiju. Bon i Ton kreću stoga u novu avanturu prepunu opasnosti o čijem ishodu ovisi budućnost cijelog svemira.

Autor teksta: Dražen Alerić
Ilustrator: Dražen Jerabek
Lineart i kolor: Igor Bojan Vilagoš

 

Ulaz na promociju strip slikovnice je SLOBODAN.