Aktualni događaji | 29/06/21

OLJK: Kulturni centar Osijek najavljuje - Predstavljanje romana Želimira Periša „MLADENKA KOSTONOGA”

02/07/21 - 02/07/21 20:00

Petak, 2.7. 2021., 20:00 sati, krovna terasa Kulturnog centra Osijek

Uz Zorana Ferića , istu večer u goste u Kulturni centar Osijek dolazi nam još jedan nagrađivani hrvatski književnik. Riječ je o zadraninu Želimiru Perišu čiji je roman „Mladenka Kostonoga“ u izdanju izdavačke kuće Oceanmore dobio Nagradu tportala za najbolji hrvatski roman 2020. godine.

Žiri Nagrade ovaj je roman okarakterizao “jedinstvenim književnim djelom koje obiluje humorom i ironijom te prošla vremena oživljava da bi nam progovorio o ovome našemu”.
Lik o kojem je u romanu riječ je Mladenka Gila, zvana Kostonoga, devetnaestostoljetna vještica i vidarica po kojoj nosi naslov roman "Mladenka Kostonoga".

Roman je u godinu dana od objavljivanja dobio čitav niz pozitivnih kritika, a upravo će u sklopu Osječkog ljeta kulture, 2. srpnja u Kulturnom centru Osijek, predstaviti svoj nagrađeni roman.

Periš je doplomirani inženjer računarstva koji je svjesno „zalutao“ u književnost i obogatio hrvatsku književnu scenu za zbirku priča “Mučenice”, kriminalističke romane “Mima i kvadratura kruga” i “Mima i vaše kćeri” te zbirku poezije “X”. Njegovi tekstovi adaptirani su za kazalište, izdao je i slikovnicu „Straška postavlja strašna pitanja“, a kao voditelj Zapisa -udruge zadarskih pisaca organizirao je popularne književne programe poput Kalibar bestival (od 2013.-2018.) i OtPis- radionice kreativnog pisanja.

Kulturni centar Osijek ponosno najavljuje promociju romana „Mladenka Kostonoga” koji će predstaviti Želimir Periš osobno, u sklopu Osječkog ljeta kulture, u ljetnom Kulturnom ambijentu krovne terase našeg Kulturnog centra 2. srpnja s početkom u 20:00 sati.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje uz prethodnu najavu na e-mail: info@kulturni-centar