Aktualni događaji | 29/04/22

Obilježavamo MEĐUNARODNI DAN JAZZA!

30/04/22 - 30/04/22 16:00

Međunarodni dan jazza (30. travnja) u Osijeku će biti obilježen s tri sjajna jazz koncerta u kojima će posjetitelji moći uživati već od prijepodnevnih sati pa sve do navečer, na više gradskih lokacija.

Međunarodni dan jazza je međunarodna manifestacija kojom se promovira umjetnost sviranja i jedan od najintrigantnijih glazbenih pravaca - jazz. U studenom 2011. godine Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) službeno je 30. travnja proglasila Međunarodnim danom jazza, kako bi istaknula jazz i njegovu ulogu povezivanja ljudi u svim krajevima svijeta. Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i ljubitelje jazza diljem svijeta kako bi proslavili i upoznali jazz i njegove korijene, budućnost i utjecaj.

CIlj ove manifestacije poboljšanje je glazbene kulturne ponude u gradu, ali i promocija izvrsnosti domaćih glazbenika, kako onih etabliranih, tako i mnogobrojnih mladih glazbenika koji će u idućim godinama biti nositelji jazz scene u Hrvatskoj.

Ulaz za sve koncerte je besplatan.

Ove godine, Hrvatska glazbena unija u suradnji s Kulturnim centrom Osijek organiza slijedeći program:

 

Trg Slobode – od 11.00 sati

NoJazzBand

Sing Song Swing

 

Kulturni centar Osijek/Nova rupa (Plato ispred Eurodoma) – od 17.00 sati

Big Bend Osijek

Jazz Therapy Trio

The Morenos