Vijest | 04/08/20

Nova Rupa - najavni koncert glazbenog sastava "Dino Dvornik Tribute Band"

06/08/20 - 06/08/20 21:00

     | NOVA RUPA, novi projekt Kulturnog centra Osijek! |

    Puno je slavnih toponima u osječkoj bogatoj prošlosti, a jedno od tih posebnih mjesta, svakako je „Rupa”, doslovna rupa, ostala nakon miniranja i rušenja nekadašnjeg Radničkog doma. Kultno je to mjesto, proslavljeno kao jedan od svojevremenih centara urbane scene Osijeka gdje se svirala dobra glazba (i pilo hladno pivo), a gdje su i najveće zvijezde bivše države s velikom tremom izlazile na nastup – jer čekala ih je publika sa stavom, za čije se priznanje trebalo izboriti.

    Vrijeme, svi znamo, ne možemo vratiti. Nova Rupa ciklus je koncerta kojim Kulturni centar Osijek želi ući u dugotrajan proces oporavka scene „živih svirki” nudeći osječkoj publici priliku da sluša i prati nastupe lokalnih i ne-lokalnih bendova, orkestara, kantautora.

    Čitav ciklus započinje 20. kolovoza na prostoru nekadašnje Rupe - današnjeg prostora platoa između kompleksa zgrada Eurodoma gdje se smjestio i Kulturni centar, a događaji će se odvijati i tijekom rujna. Kao najavu cjelokupnog događaja prvi koncert možete poslušati već u četvrtak, 6. kolovoza u 21:00 sat kada na pozornicu stupa Dino Dvornik Tribute band.

kultura

na kotačima

u parku

u novoj rupi

    Dino Dvornik Tribute band sastav je koji živim drži glazbenu ostavštinu nezaboravnog hrvatskog kralja funka. Band čine bubjnar Damir Šomen koji je najbolje dane svoje karijere proveo uz Dinu u Songkillersima, a s njima je snimio i album "Live in München". Na gitari je Zoran Jaeger - Jeks ujedno i osnivač grupe The Bastardz. Na klavijaturama je Gojko Tomljanović, dobitnik porina za najbolji album klupske glazbe te član banda The Bastardz. Basist banda je Alen Svetopetrić koji je mladost proveo u grupi ONIX, dok će dašak saksofona donijeti Ivica Premelč, inače i saksofonist Prljavog kazališta, a glavni vokal je Mario Huljev.

| Najavni koncert Nove Rupe glazbenog sastava Dino Dvornik Tribute Band - 6.8.2020. |

Nadamo se da će nas u vruće dane kolovoza, u ovoj neobičnoj i teškoj godini, uspješno opustiti energija i veseli ljetni ritmovi koje nam donosi ovaj sjajan glazbeni sastav.

Najavni koncert projekta Nova Rupa održat će se uz pridržavanje epidemioloških okvira propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pri čemu će se posjetitelje pozvati na pridržavanje svih propisanih mjera. Tijekom koncerta bit će osigurana sjedeća mjesta kao i ona za visokim stolovima, a posjetitelji će u prostor koncerta moći ući nakon izmjerene tjelesne temperature, potpisane evidencije o prisustvu te obavezne dezinfekcije ruku. 

| Nova Rupa - od 20. kolovoza! |

Pred nama je dakle novi ciklus zabave i uživanja u odličnoj glazbi na koji ste svi pozvani!

 

| "Daj što daš, nemam vremena

Brz je dan, brzo izagram

Što je sad, reci mi da znam!" |

                           Dino Dvornik