Aktualni događaji | 07/05/24

Nova izvedba PLIŠANE REVOLUCIJE!

09/05/24 - 09/05/24 20:00

Izvedba predstave „Plišana revolucija“ na rasporedu je Kulturnog centra u četvrtak, 9. svibnja s početkom u 20.00 sati.

Predstava za koju je Vedran Dakić za glavnu mušku ulogu plišanog „revolucionara“ Duška dobio Nagradu hrvatskog glumišta, a njegova glumačka partnerica Matea Tustanovski za najbolje glumačko ostvarenje do 28 godina za ulogu Mile, nastavlja svoj put. U konkurenciji je hrvatskog Festivala glumca, a nakon toga nastupit će i konkurirati za nagradu na 3. Novosadskim pozornišnim igrama koje se održavaju od 8.- 15.5. u Novom Sadu!
Priliku za pogledati (ili ponoviti) Plišanu revoluciju u Osijeku imate u četvrtak, 9. svibnja u 20.00 sati u KC-u Osijek.
Ulaznice možete kupiti na porti KC-a od pon- sub 7-22 sata, a cijena ulaznice je 7,00 eura.

„Plišana revolucija“ projekt je osječkog dvojca autora -  redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića. Naslovne uloge u ovoj predstavi nastaloj u produkciji Kulturnog centra, tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk/Matko Trnačić. 
Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje „borba“; za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.    

PLIŠANA REVOLUCIJA
Četvrtak, 9.5. /20.00 sati/Kulturni centar Osijek
Cijena ulaznice: 7,00 eura
Prodaja ulaznice: Porta Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/a) pon-sub 7-22 sata