Aktualni događaji | 19/10/21

Nova izvedba monodrame „ŽIVOT KOJI JE VRIJEDILO ŽIVJETI“

22/10/21 - 22/10/21 20:00

U petak, 22. listopada s početkom u 20:00 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek bit će izvedena monodrama „Život koji je vrijedilo živjeti“.
Riječ je o autorskom projektu glumice Anje Đurinović Rakočević i dramaturga Robina Mikulića.

Monodrama Život koji je vrijedilo živjeti u izvedbi glumice Anje Đurinović Rakočević iskren je komad o jednoj sudbini koja je mogla biti bilo čija. Riječima autorskog tima, ovaj „pažljivo strukturirani bućkuriš ideja, pokreta, pokušaja i pogreški autorskog dvojca... komad je koji smatramo vrijednim investicije svakoga tko voli svoju mamu.. I odgovorno tvrdimo da ćete, nakon što pogledate ovaj komad, svaku mamu u svom životu gledati drugim očima - bez obzira radi li se o vašoj biološkoj majci ili pak bilo kojem njenom drugom modernom surogatu koje nam nameće društvo. Obračun je to kako nas samih s nama samima, tako i nas s vama.“

Anja Đurinović Rakočević jedna je od najtalentiranijih hrvatskih glumica mlađe generacije. Članica je ansambla kazališta Gavella od 2015. godine. Nakon završene Plesne škole Ane Maletić diplomirala je glumu na zagrebačkoj Akademiji te obje umjetnosti uspješno je sjedinila upravo u ovoj predstavi. Monokoreodrama, kako ju definira plesačica i glumica, odraz je njezina izvođačkog habitusa.

Ulaz na predstavu je slobodan uz prethodnu najavu putem e-maila: info@kulturni-centar.hr

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme jer je broj mjesta, zbog epidemioloških mjera, ograničen (28).

Tekstualni predložak i koncept: Robin Mikulić
Izvodi: Anja Đurinović Rakočević
Producent: Marin Leo Janković
Oblikovatelj rasvjete: Martin Šatović
Majstorica tona: Nina Ugrinović
Dizajn: Vanja Rakočević
Fotografije: Filip Kos
Mentor: Tomislav Zajec
Akademija dramske umjetnosti