Aktualni događaji | 15/10/21

Najavljujemo: Nove izvedbe predstave za djecu "BOTANIČARI"

18/09/21 - 18/09/21 09:00

Teatar To go, u suradnji s Kulturnim centrom Osijek poziva Vas na nove izvedbe predstave za djecu „Botaničari“ koje će se održati u subotu, 18. rujna 2021.godine u 9:00, 11:00 i 18:00 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.

Predstava je namijenjena djeci od 3-10 godina, a ulaz na izvedbe je slobodan.

Novu kazališnu sezonu Teatar to go odlučio je otvoriti zajedno s umirovljenicima i njihovim unucima. Cilj je potaknuti međugeneracijsko druženje i stvoriti zajedničke uspomene uz kazalište. No, na predstavu su pozvani svi zainteresirani posjetitelji.

Nove izvedbe donose provjereno dobru priču o važnosti zaštite prirode i očuvanja okoliša te odgovornom gospodarenju otpadom. Radnja predstave počinje pronalaskom mjesta za sadnju biljke imena Maximus Botanicus, koja ima iznimne mogućnosti filtriranja zraka. Međutim, naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme, pretvara se u komičnu avanturu. Kroz avanturu veću od života vode vas glumci Ivan Pokupić (vrtlar Borko) i Goran Smoljanović (botaničar Florijan Stolisnik).

 

Ulaz na sve izvedbe je besplatan. Ukoliko gledatelji žele, umjesto ulaznice, mogu ponijeti bilo koju biljku, koja će ostati Kulturnom centru na trajnom čuvanju. Za sudjelovanje je potrebna prijava na email: teatar.to.go@gmail.com.

Potrebno je navesti ime i prezime, broj gledatelja, odabrani termin izvedbe (09:00, 11:00 ili 18:00 sati). Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama kazališta www.teatartogo.hr.

Izvedbe su organizirane u suradnji s Kulturnim centrom Osijek i Klubom 60+ Osijek, Udrugom za promicanje kvalitete života starijih, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Grada Osijeka i Zaklade Kultura nova.

Foto by: Sebastijan Borovčak