Aktualni događaji | 25/10/21

Najavljujemo: Gostovanje VARAŽDINSKOG KOMORNOG ORKESTRA

27/10/21 - 27/10/21 19:30

U srijedu, 27. listopada u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla s početkom u 19.30 sati koncert će održati Varaždinski komorni orkestar. Koncert je to na dar građanima, i uvod u niz odličnih koncerata koji će se u sklopu Koncertnog ciklusa grada odvijati u našem gradu na Dravi počevši od ovog tjedna i tijekom cijele godine.

Varaždinski komorni orkestar ansambl je dugogodišnje tradicije komornog i orkestralnog muziciranja u Varaždinu, ali i diljem Hrvatske. Pozivan je nastupiti u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji i drugim zemljama Europe. Orkestar je tijekom godina surađivao sa slavnim dirigentskim imenima: s maestrom Pavlom Dešpaljem snimili su tri CD nosača zvuka, s Milanom Horvatom, Vjekoslavom Šutejom, Markom Letonjom, Vladimirom Kranjčevićem, Mladenom Tarbukom… kao i s vrhunskim solistima poput Ruže Pospiš Baldani i Dunje Vejzović, violončelista Monike Leskovar i Valtera Dešpalja, pijanista Lovre Pogorelića i drugih.

Orkestar je višestruki dobitnik prestižnih glazbenih nagrada: Nagrade „Ivan Lukačić“ Varaždinskih baroknih večeri , nagrade „Milka Trnina“ koju dodjeljuje Hrv. društvo glazbenih umjetnika, „Orlanda“ za svoj nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama 2007.-e , „Judite „ za nastup na Splitskom ljetu 2008.-e, i brojnih drugih.

U Osijeku će izvesti zanimljiv koncertni program na kojem će se naći djela Mozarta, Griega, Rolle i P. Dešpalja.

Koncert se održava u osječkoj konkatedrali- župi sv. Petra i Pavla, apostola u srijedu, 27. listopada 2021. godine s početkom u 19.30 sati.
Koncert je ostvaren uz potporu i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Ulaz na koncert je SLOBODAN, bez prethodne najave.  


SRIJEDA, 27. LISTOPADA, početak u 19.30 sati
Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku

VARAŽDINSKI KOMORNI ORKESTAR
MARIJA ANDREJAŠ, viola

Ulaz na koncert slobodan.

PROGRAM
W. A. Mozart: Divertimento u D-duru, KV 136
P. Dešpalj: Čežnja za gudače
A. Rolla: Concertino za violu i gudače u Es-duru, BI 328 ( solistica: Marija Andrejaš)
E. Grieg: Holberg suita, Op. 40