Aktualni događaji | 19/05/22

Međunarodni dan plesa: Plesna predstava „FUNERAL FOR MY 20'S“ u izvedbi Koraljke Begović

30/04/22 20:00

Funeral for my 20's naziv je plesne predstave Koraljke Begović, koju će ova poznata hrvatska mlada plesačica suvremenog plesa povodom Međunarodnog dana plesa izvesti u subotu, 30. travnja u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

„I felt a Funeral, in my brain“ naslov je pjesme slavne američke pjesnikinje Emily Dickenson koja je poslužila kao inspiracija uglednoj kanadskoj koreografkinji s njemačkom adresom Sabini Perry da postavi ovaj plesni komad na svjetske plesne pozornice. Predstava Funeral For My 20's izvorno je osmišljena s plesačicom Susanne Grau, a prvi put zaživjela je na sceni 2013. na festivalu Katalyst u Kölnu (Njemačka).
Taj komad ponovno je postavljen 2016. s plesačicom Molly Johnson u Kanadi i 2019. s Koraljkom Begović u Hrvatskoj.


Uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, osječka publika imat će ju prilike vidjeti i doživjeti u subotu, 30.4. s početkom u 20 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.  

„Kažu da jednom kada održiš sprovod, možeš krenuti dalje. U svojoj 29. godini zabilježila sam mnoge događaje koje sam proživjela, a koji su mi se učinili da simboliziraju moje dvadesete. Svaka pjesma je priča, svaka scena predstavlja neki događaj, a sve što se događa na pozornici već se dogodilo. Publici se prikazuje samo djelić uspomena koje predstavljaju ovo razdoblje za sve nas. Jedna godina u životu, posljednja godina jedne ere, ponovno proživljena i prikazana na sceni. Riječ je o proučavanju naše mladosti, boli, pogrešaka i, kako vrijeme odmiče, sve boljih odabira. O iskapanju prošlosti da bismo je jednom zauvijek pokopali.“ napisala je Sabine Perry o svojoj predstavi.

Jedan ispričan život (ili barem njegov važan dio) kroz ples, na glazbu Smithsa, Velvet Undergrounda, Crystal Castlesa, vrhunska koreografija i tekst Sabine Perry, i tehnički nadmoćna izvedba Koraljke Begović, neće vas ostaviti ravnodušnim.

Ulaz na predstavu je SLOBODAN.

Koreografkinja / kostimografkinja / tekst: Sabina Perry
Izvođačica: Koraljka Begovic
Oblikovatelj svjetla: Gabriel Cropley / Sabina Perry
Tehničar svjetla: Bojan Gagic
Glazba: Crystal Castles, Aaron Neville, The Smiths, The Velvet Underground