Aktualni događaji | 02/11/23

MATIJA DEDIĆ TRIO, ZAGREBAČKI PUHAČKI ANSAMBL i brojna druga događanja u KC-u u sklopu 60. Glazbene tribine

03/11/23 - 05/11/23 22:00

Jedna od glazbenih manifestacija s najdugovječnijim stažem i najdužom tradicijom na našoj glazbenoj sceni, Glazbena tribina otvara svoja vrata ljubiteljima hrvatske autorske glazbe, a u Osijeku – u kojem se od 3. do 5. studenoga održava treći puta za redom – ugošćuje niz atraktivnih izvođača s domaće i međunarodne scene.

Za publiku Osijeka, ali i šire, bit će to prigoda i za susret s nizom prvorazrednih izvođača ovogodišnje manifestacije.

Kulturni centar Osijek, uz HNK Osijek i konkatedralu sv. Petra i Pavla, jedan je od partnera i jedna od lokacija na kojoj će se programi u sklopu 60. Glazbene tribine održavati.

U petak, 3.11. s početkom u 22.00 sata u Maloj dvorani Kulturnog centra održat će se premijera dokumentarnog filma pod nazivom : „Odjeci generacija: 60 godina Glazbene tribine Hrvatskog društva skladatelja“ (2023.)“ autorica Dine Puhovski i Petre Pavić.

Uz brojne tribine, panele i razgovore s umjetnicima koje će okupiti izvođače, glazbene stručnjake, kritičare i zainteresiranu javnost, a koji su također otvoreni za posjetitelje, izdvajamo tri izvrsna koncerta u Kulturnom centru Osijek:

Koncert autorske glazbe Matije Dedića u izvedbi Matija Dedić Trija u subotu, 4. studenoga s početkom u 22.00 sata  (Matija Dedić, klavir/ Zvonimir Šestak, kontrabas / Krunoslav Levačić, bubnjevi) uz slobodan ulaz.

Koncert sjajnog slovačkog ansambla Quasars, u (glazbenu) nedjelju, 5. studenoga s početkom u 12.00 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek. Na koncertu ostvarenom uz potporu Slovačkog umjetničkog vijeća, s financijskom potporom SOZA-e, bit će izvedena djela hrvatskih i slovačkih suvremenih skladateljica i skladatelja, između ostalih Sandre Majurec, Ane Horvat, ali i Ivana Buffe, koji će ujedno i ravnati ansamblom na njihovom nedjeljnom osječkom koncertu.

Koncert Zagrebačkog puhačkog ansambla u nedjelju, 5. studenoga s početkom u 15.00 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek koji će izvesti djela etabliranih suvremenih hrvatskih skladatelja: Mladena Tarbuka, Dubravka Palanovića, Davorina Kempfa..

Ulaz na spomenuta događanja je slobodan.

Cjelokupni program Glazbene tribine možete pogledati na web stranici: https://tribina.eu/ i pridružiti se glazbenom vikendu u Osijeku u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja.

Glazbena tribina OSIJEK
3. - 5. studenoga 2023.
DOGAĐANJA U KULTURNOM CENTRU OSIJEK

Petak, 3.11.2023.

22.00h /Mala dvorana KC-a
Projekcija dokumentarnog filma „Odjeci generacija: 60 godina Glazbene tribine Hrvatskog društva skladatelja“ (2023.) – premijera
Autorice: Petra Pavić i Dina Puhovski, muzikologinje
Snimatelj: Vjekoslav Skledar
Montažerka: Erin Horvat

Subota, 4.11.2023.

10.00h / Mala dvorana KC-a
Tribina: Glazbena tribina - prošlost, sadašnjost, budućnost
Moderatorice: Petra Pavić i Dina Puhovski, muzikologinje

16.00h / Mala dvorana KC-a
Razgovor s umjetnicima: Ansambl Quasars
Moderatorica: Srđana Vrsalović, muzikologinja

22.00 / Foaje KC-a
Koncert MATIJA DEDIĆ TRIO
Matija Dedić, klavir / Zvonimir Šestak, kontrabas / Krunoslav Levačić, bubnjevi
PROGRAM: Autorski program Matije Dedića

Nedjelja, 5.11.2023.

12.00h/Mala dvorana KC-a
Koncert ANSAMBLA QUASARS
IVAN BUFFA, dirigent

PROGRAM:
Ivan Buffa
: Fresco, za ansambl / Jana Kmiťová: Na dne dňa (At the Bottom of the Day), za klarinet i klavir / Sanda Majurec: I ritorni, za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir / Tomasz Skweres: Nyos, za violinu i violončelo / Jana Kmiťová: Kamea, za ansambl / Ana Horvat: Pika's Tale, za klarinet i elektroniku / Ivan Buffa: Pareidolia, za ansambl
*Koncert je ostvaren uz pomoć sredstava javnog financiranja Slovačkog umjetničkog vijeća, s financijskom potporom SOZA-e.

15.00h/Mala dvorana KC-a
Koncert ZAGREBAČKOG PUHAČKOG ANSAMBLA

PROGRAM:
Milo Cipra:
Aubade, za puhački kvintet / Mladen Tarbuk: Trasfigurazioni, za puhački kvintet / Danijel Legin: Capriccio, za puhački kvintet / Davorin Kempf: Toccatina, za puhački kvintet – praizvedba / Dubravko Palanović: Puhački kvintet / Srđan Dedić: Puhački kvintet

Naslovna fotografija Matije Dedića: Tomislav Miletić/Pixsell