Aktualni događaji | 22/11/22

"MAJKEMI" - nova predstava za srednjoškolce i studente u režiji Stjepka Galovića Kandžije !

26/11/22 - 26/11/22 19:00

„MAJKEMI“ je nova kazališna produkcija Kulturnog centra Osijek za srednjoškolce i studente prema originalnom tekstu i u režiji Stjepka Galovića Kandžije koja na „kazališne daske“ KC-a postavlja jednu osječku priču, osječkog autora, s osječkim glumcima, slengom i pjesmama, o osječkom životu, koju svaki, a osobito mladi čovjek, može razumjeti kao da je njegova osobna.

Ovo je priča o odrastanju tri srednjoškolska prijatelja: prijateljstvu, obiteljskim odnosima, potrazi za (prvim i pravim)ljubavima, njihovim (možda) nadrealnim ambicijama koje suočene s (ne)realnošću, bez moraliziranja i uljepšavanja, ali uz puno humora i empatije, ispadnu, zapravo, posve normalne životne priče. Riječima redatelja: „Predstava je to s 8 originalnih songova i 68 ne toliko originalnih psovki“. Jer ipak u kazalište prenosimo život, zar ne?

Tekst i režiju predstave „Majkemi“ potpisuje Stjepko Galović Kandžija. Osječki reper kojeg mnogi znaju po njegovoj uspješnoj glazbenoj karijeri i hitovima poput " Nema labavo", "Donji Miholjac", "Bicikl", "Đuro", "Rokatiki"...., autor je i glazbenih songova u predstavi, zajedno s Matejom Huljevom i Markom Vukovićem.  

Nova generacija osječkih mladih glumaca: Hana Schonfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović igraju glavne uloge u ovoj predstavi namijenjenoj prvesnstvenoj mladoj publici, srednjoškolcima i studentima.

Nakon „Nemoš pobjeć od nedjelje“ i uz kazališni projekt mladog osječkog redatelja Vanje Jovanovića koji će premijeru imati u veljači, Majkemi je predstava kojom Kulturni centar Osijek razvija vlastitu kazališnu produkciju namijenjenu razvoju mlade publike te razvijanju interesa kod mlađe populacije za aktivnije sudjelovanje u kazališnom životu grada.

Predstavu "Majkemi" možete pogledati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek u subotu, 26. studenoga s početkom u 19.00 sati. Cijena ulaznice je 40,00 kuna.

Tekst/režija: Stjepko Galović
Dramaturgija: Maja Sviben
Glazba: Stjepko Galović, Matej Huljev, Marko Vuković
Mix master glazbe: Underdog studio
Scenografija: Davor Molnar
Kostimografija: Zdenka Lacina
Dizajn svjetla: Igor Elek
Vizualizacije: Matea Bartolović
Dizajn plakata: Laura Iličić
Produkcija: Kulturni centar Osijek