Aktualni događaji | 05/05/22

Koncertni ciklus grada: Violinistički duo SHIVA BEYOND SOUND - IVANA DUVNJAK I SHO AKAMATSU!

12/05/22 - 12/05/22 20:00

Koncertni ciklus grada nastavljamo u četvrtak, 12. svibnja violinističkim koncertom dua  - osječanke Ivane Duvnjak i Shoa Akamatsua, u pratnji Petre Gilming na klaviru.

Ivana Duvnjak i Sho Akamatsu dva su vrhunska glazbena individualca, a zajedno, kako i sam naziv dua pod kojim djeluju -  Shiva Beyond Sound kaže -  nadilaze granice zvuka. Partneri u privatnom i u poslovnom životu, zajedno rade fantastične stvari, a upravo će u Koncertnom ciklusu grada to vam i pokazati u četvrtak, 12. svibnja s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

Ivana Duvnjak rođena je osječanka koja je violinu završila u klasi ugledne osječke profesorice koja je odgojila generacije sjajnih glazbenika, Eve Huhn. U međuvremenu, Ivana je osim violine, diplomirala i operno pjevanje u klasi profesorice Vlatke Oršanić na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, te podjednako uspješno razvija obje karijere, kako violinistice, tako i sopranistice.

Sho Akamatsu stalni je član i vođa dionice II. violina u Zagrebačkoj filharmoniji. Kao petnaestogodišnji talent dobiva japansku državnu stipendiju za studij violine u Beču u klasi renomiranog violinističkog pedagoga, prof. Leonida Sorokowa. Glazbeni put odveo ga je na Muzičku akademiju u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske i svijeta gdje nastupa kao solist s poznatim orkestrima i ansamblima.  

S uglednom hrvatskom pijanisticom Petrom Gilming, na koncertu u sklopu Koncertnog ciklusa grada odsvirat će neka kapitalna djela pisana za violinu: ona Dmitrija Šostakoviča i G. F. Händela. Koncertni repertoar ponudit će i uvijek atraktivni Montijev Čardaš, klasike filmske glazbe, a publika koncerta imat će priliku čuti i posvetu Violinskog dua Oliveru Dragojeviću kroz izvedbu istinskog „klasika“ hrv. glazbe „Brod u Boci“.

U četvrtak, 12. svibnja u 20 sati odvojite vrijeme za dolazak u Kulturni centar Osijek. Ulaz na koncert je SLOBODAN. prethodna rezervacija mjesta nije potrebna.
Violinski koncerti uvijek pobude posebno glazbeno raspoloženje, a u izvedbi dvoje majstora svog instrumenta u klasičnim i popularnim izvedbama, nesumnjivo ćete uživati u koncertnoj večeri.