Aktualni događaji | 09/02/22

Koncertni ciklus grada: VEČER LJUBAVNIH ARIJA u izvedbi Ladislava Vrgoča i Katarine Toplek!

12/02/22 - 12/02/22 20:00

Koncertni ciklus grada nastavlja se u subotu, 12. veljače s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek. Bit će to jedna nešto posebnija subotnja Večer ljubavnih arija i pjesama iz popularnih opera u izvedbi prvaka Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku: tenora Ladislava Vrgoča i sopranistice Katarine Toplek u klavirskoj pratnji Konstantina Krasnitskog.

Koncertni ciklus grada ostvaren je uz potporu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije pa će tako ovaj koncert prigodno biti izveden i u Đakovu (14.2. u 20.00 sati u Centru za kulturu Đakovo) te Belom Manastiru (16.2.u 19 sati u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir) kao poklon Koncertnog ciklusa grada građanima Đakova i Belog Manastira, ali i svima onima koji si Valentinovo, vikend ili, jednostavno jedan dan u tjednu, žele pretvoriti u prigodu za uživanje u dobroj glazbi u vrhunskoj izvedbi.

Večer ljubavnih arija u Kulturnom centru Osijek održat će se u subotu, 12.veljače s početkom u 20 sati. Bit će to koncertna večer u kojoj će se nizati arije, operni dueti i pjesme iz svima nam dobro poznatih i omiljenih opera: Donizettijevog Eliksira ljubavi, Verdijevih Traviate i Rigoletta, Zajčevog Nikole Šubića Zrinjskoga i drugih, u izvedbi prvaka osječkog opernog “neba”. Ladislav Vrgoč operni je prvak Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, tenor (doslovno i metaforički) svjetskog glasa koji je svoje mjesto pod zvijezdama našao na našoj, domaćoj koncertnoj pozornici. Pridružit će mu se mlada sopranistica Katarina Toplek, čiji glas odnedavno krasi, i zasluženo nosi, glavne operne role našeg matičnog kazališta, ali i koji će se tek daleko čuti. U klavirskoj pratnji opernih zvijezda svoj će pijanistički kvalitet još jednom pokazati Konstantin Krasnitski, pijanist i pedagog koji se nakon brojnih koncertnih nastupa diljem svijeta (Bjelorusija, Rusija, SAD, Turska, Austrija, Norveška, Danska,...), uvijek rado vraća u Osijek gdje kao pedagog djeluje na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu. Zajedno s Ladislavom Vrgočem i Katarinom Toplek, u ovakvom koncertnom repertoaru, pokazat će svu raskoš naše glazbene “vrste”.

Dan Valentinova za neke je značajan, a za neke uobičajeni dan, ali ljubavi u glazbi opjevanoj kroz duete Jelene i Juranića (Nikola Šubić Zrinski), Traviate i Alfreda (La Traviata), Adine i Nemorina (Eliksir ljubavi) ili svima dobro znanoj „Boccelijevoj“ Con te partiro, rijetko tko može odoljeti.

Vidimo se na koncertima u Osijeku, Đakovu i/ili Belom Manastiru.
Ulaz na koncerte je SLOBODAN. Na ulazu na koncert u Kulturnom centru Osijek obvezno je predočenje važeće COVID potvrde te nošenje zaštitne maske.

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA
VEČER LJUBAVNIH ARIJA

12.02. OSIJEK
Kulturni centar Osijek / 20.00 sati

14.02. ĐAKOVO
Centar za kulturu Đakovo / 20.00 sati

16.02. BELI MANASTIR
Dvorana za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir / 19.00 sati

 

KATARINA TOPLEK, sopran

LADISLAV VRGOČ, tenor

KONSTANTIN KRASNITSKY, klavir

 

PROGRAM:

Gaetano Donizetti: Quanto e bella, quanto e cara, arija iz opere Eliksir Ljubavi

Gaetano Donizetti: Caro elisir, duet Adine i Nemorina iz opere Eliksir ljubavi 

Gaetano Donizetti: Prendi per me sei libero, arija iz opere Eliksir ljubavi 

Giuseppe Verdi: Questa o quella, arija iz opere Rigoletto    

Ivan pl. Zajc: Duet Jelene i Juranića, iz opere Nikola Šubić Zrinjski

Ivan pl. Zajc: On ode, recitativ i arija Jelene iz opere Nikola Šubić Zrinjski

Josip Hatze: Serenada   

Ivan pl. Zajc: Na gondoli              

Giuseppe Verdi: Parigi o cara, duet Traviate i Alfreda iz opere La Traviata  

Franz Lehar: Lippen schweigen, iz operete Vesela udovica   

Francesco Sartori/Lucio Quarantotto: Con te partiro  

Giuseppe Verdi: Brindisi, iz opere La Traviata