Aktualni događaji | 24/02/22

Koncertni ciklus grada: u Osijek stiže ZAGREBAČKI KVARTET SAKSOFONA!

02/03/22 - 02/03/22 20:00

Koncertni ciklus grada nastavlja se 2. ožujka koncertom Zagrebačkog kvarteta saksofona. Bardi hrvatske glazbe, slavni "četverac" vrsnih saksofonista, uglednih glazbenika, glazbenih putnika po svjetskim klasičnim i jazz pozornicama, a uz to i sveučilišnih profesora: Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović, Matjaž Drevenšek u Osijeku će održati koncert 2.3. s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek u sklopu Koncertnog ciklusa grada.

Zagrebački kvartet saksofona djeluje od 1989. godine kada su ga osnovali - tada mladi glazbenici, diplomanti saksofona na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U istom sastavu djeluju i 33 godine kasnije, s iskustvom sviranja od Zagreba, Dubrovnika preko Ljubljane, Ženeve, Pariza, Kopenhagena... do Moskve i New Yorka, sa svjetski poznatim dirigentskim imenima, orkestrima i solistima. Svojim repertoarom kvartet je iskočio iz klasičnih okvira te ga proširio na jazz standarde, a posebnu pozornost posvećuju i izvođenju te praizvođenju djela hrvatskih, slovenskih i drugih autora.

Ova vrhunska četiri glazbenika individualno, a još „puta 4“ u kvartetu, predstavljaju glazbenu elitu, ali samo u pogledu izvrsnosti – u pogledu svega ostaloga pozivaju vas da uživate u čistoj muzici čiju strast uspješno prenose na publiku preko tri desetljeća.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, bez prethodne najave putem e-maila. 
Sukladno najnovijoj odluci Stožera civilne zaštite RH od 28.veljače 2022., za ulaz na koncert nije potrebno predočiti COVID potvrdu.


Koncertni ciklus grada

Srijeda, 2. ožujka 2022. /20 sati
Kulturni centar Osijek

ZAGREBAČKI KVARTET SAKSOFONA
DRAGAN SREMEC sopran saksofon
GORAN MERČEP alt saksofon
SAŠA NESTOROVIĆ tenor saksofon
MATJAŽ DREVENŠEK bariton saksofon