Aktualni događaji | 03/11/21

KONCERTNI CIKLUS GRADA u Osijek dovodi vodeća imena hrvatske klasične glazbe!

28/10/21 20:00

Koncertni ciklus grada ulazi u svoju 10. sezonu u novom glazbenom ruhu, a počevši od četvrtka, 28.10. osječkoj publici predstavit će bogat i raznovrstan koncertni program u izvedbi trenutno vodećih glazbenika i ansambala klasične glazbe, ali i neke novosti poput obiteljskih koncerata za djecu i mlade.


Pijanist Lovro Pogorelić, gitarist Petrit Ceku, Zagrebački solisti, BC Brass Kvintet, Mia Pečnik, Hrvatski barokni ansambl, klavirski Duo Gašparović, Acoustic project… samo su neki od glazbenih imena i naslova koji će nastupiti u Osijeku u sklopu Koncertnog ciklusa grada u organizaciji Kulturnog centra Osijek pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.


Koncertni ciklus grada nastavak je tradicije Osječke glazbene srijede koja je dobila novo ruho većim brojem koncerata, dovodeći u Osijek trenutno vodeća glazbena imena klasične glazbe. Odavno u Osijeku nismo vidjeli barda hrvatskog pijanizma Lovru Pogorelića, gitarističkog virtuoza Petrita Cekua kao ni mladu pijanističku zvijezdu koja osvaja svjetske koncertne pozornice - Miju Pečnik. Iz Kulturnog centra Osijek najavljuju i sasvim poseban Božićni koncert BC Brass Kvinteta na dar građanima, kao i suradnju sa hvaljenim osječkim zborovima.
„Veseli nas entuzijazam spomenutih glazbenika da dođu u Osijek, da se predstave osječkoj publici, ali i bogatstvo glazbene ponude koja će uključivati tri do četiri vrhunska koncerta mjesečno, kako vikendima, tako i u danima radnog tjedna što smatramo velikim iskorakom u obogaćivanju kulturne ponude našega grada.“ Izjavila je Ana Marić Laušin, predsjednica programskog odbora KCG-a.


Novost u Koncertnom ciklusu Grada Obiteljska je glazbena matineja koja će predstaviti niz koncerata namijenjenih djeci i mladima s ciljem približavanja klasične glazbe i kulturnih programa najmlađoj publici, ali i stvaranja dobrih navika zajedničkih obiteljskih posjeta kulturnim programima. Zanimljivi audio-vizualno i interaktivni programi dužinom trajanja i sadržajem bit će prilagođeni mladoj publici.


Koncertni ciklus grada započet će koncertom Hrvatskog baroknog ansambla, najznačajnijeg hrvatskog ansambla posvećenog interpretaciji glazbe baroknog razdoblja pod vodstvom renomirane violinistice Laure Vadjon. Koncert će se održati u četvrtak, 28.10. u foajeu Kulturnog centra Osijek, s početkom u 20 sati. Idući koncert na rasporedu je već 3.11. kada u Osijek dolazi jedan od najdugovječnijih i najpoznatijih hrvatskih ansambala Zagrebački solisti. Već 6.11. ugostit ćemo i gitarostičkog virtuoza Petrita Çekua, a od 13.11. započinjemo s Obiteljskom glazbenom matinejom u izvedbi i „režiji“ pijanista Tihomira Ivanjeka.

 

Koncertni ciklus Grada ostvaren je u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka pa će tako svi koncerti u sklopu ciklusa biti u potpunosti besplatni. Najavljena su i koncertna gostovanja u druge gradove unutar Županije u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, pa će tako u nekima od koncerata Ciklusa moći uživati i publika u Đakovu, Valpovu i Našicama.