Aktualni događaji | 09/01/24

KONCERTNI CIKLUS GRADA predstavlja: ALJOŠA JURINIĆ svira Chopina!

20/01/24 - 20/01/24 20:00

Ugledni hrvatski pijanist Aljoša Jurinić nastupit će u Koncertnom ciklusu grada u subotu, 20. siječnja s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Pobjednik prestižnog pijanističkog natjecanja Robert Schumann, finalist natjecanja Frederic Chopin u Varšavi i laureat Natjecanja kraljice Elizabete u Bruwellesu, u Osijeku će izvesti recital s djelima Chopina. Ulaz na koncert je slobodan.

Već od najranijih dana osvaja sve važne hrvatske nagrade za najboljeg mladog glazbenika - Nagradu Ivo Vuljević 2010. koju dodjeljuje Hrvatska glazbena Mladež, Nagradu Zagrebačke filharmonije (2012.); dobitnik je Godišnje nagrade Vladimir Nazor (2015.), Nagrade Milka Trnina (2017.) kao i nositelj  ordena Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića (2019.).

Kao solist nastupio je na svjetskim koncertnim pozornicama- njujorškom Carnegie Hallu, bečkom Musikvereinu, milanskoj La Sala Verdi, tokijskoj Operi…. te s orkestrima kao što su Varšavska filharmonija, Zagrebačka filharmonija, Sarajevska filharmonija, Simfonijski orkestar Berlinskog radija, Nacionalni orkestar Belgije, Kraljevska flamanska filharmonija i brojni drugi… 

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalybaltayana, nakon čega se nastavio usavršavati u Weimeru, Beču te Italiji pod mentorstvom uglednih svjetskih pijanističkih imena.

Na programu osječkog koncerta u sklopu Koncertnog ciklusa grada sezone 2023/2024 naći će se Chopinov Nokturno u b-molu, Sonate br. 2 i 3, kao i Četiri mazurke, za čisto uživanje u klasičnom pijanističkom programu u izvedbi jednog od trenutno najboljih hrvatskih pijanista Aljoše Jurinića. Vidimo se u subotu, 20. siječnja u 20.00 sati u foajeu Kulturnog centra Osijek, gdje ovim virtuoznim koncertom nastavljamo Koncertni ciklus grada. Ulaz slobodan.

KONCERTNI CIKLUS GRADA
Subota,20.01.2024./20.00 sati
Kulturni centar Osijek

ALJOŠA JURINIĆ, klavir

PROGRAM
Frédéric Chopin: Nokturno u b - molu, op. 9 br. 1
Frédéric Chopin: Sonata br. 2 u b - molu, op. 35
Frédéric Chopin: Sonata br. 3 u h - molu, op. 58