Aktualni događaji | 02/04/24

KONCERTNI CIKLUS GRADA: Orguljaški koncert ELIZABETE ZALOVIĆ i trubača MARINA ZOKIĆA

06/04/24 - 06/04/24 20:00

Koncertni ciklus grada nastavlja se ove subote, 6.4. s početkom u 20.00 sati orguljaškim koncertom u crkvi sv. Križa u osječkoj Tvrđi. Ugledna hrvatska orguljašica Elizabeta Zalović i trubač Marin Zokić izvest će koncertni repertoar za orgulje i trubu na kojem će se naći djela Bacha,  Albinonija i Clarkea, ali i domaćih skladatelja koji su skladali za orgulje: Lešćana i Klobučara.

Elizabeta Zalović renomirana je hrvatska orguljašica i profesorica orgulja na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Članica je orguljaškog dua Quattro obbligato, prvog na ovim prostorima, s kojim je snimila dva nosača zvuka i s kojim redovito nastupa  u zemlji i inozemstvu. Solistički je održala niz recitala i ostvarila mnogobrojne nastupe, između ostalih i na Dubrovačkim ljetnim igrama, Muzičkom biennaleu, Danima hrvatske glazbe, ciklusu Lisinski subotom i drugima…

Marin Zokić prvi je trubač Zagrebačke filharmonije, izvanredni profesor trube na Muzičkim akademijama u Zagrebu i Sarajevu i solist na trubi koji nastupa uz hrvatske orkestre: Zadarski, Varaždinski i Hrvatski komorni orkestar, Zagrebačku filharmoniju i Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split..

Duo Zalović-Zokić na koncertu u Osijeku izvest će neka od kapitalnih djela za orgulje i trubu skladatelja koji su velikim djelom pisali upravo za orgulje: Tomasa Albinonija, J.S. Bacha, Mate Lešćana, Anđelka Klobučara, i J. Clarkea.  

Koncert će se održati u subotu, 6.4. s početkom u 20.00 sati u Crkvi sv. Križa u osječkoj Tvrđi. Koncert je dio Koncertnog ciklusa grada. Ulaz je SLOBODAN.

 

Koncertni ciklus grada
Subota, 6.4./20.00 sati/ Crkva sv. Križa

Elizabeta Zalović, orgulje
Marin Zokić, truba

T. Albinoni: Koncert za trubu i orgulje u D-duru
A. Klobučar: Intrada, Pastorala i Tokata
J. S. Bach: Koncert za trubu i orgulje u D – duru, nach Vivaldi, BWV. 972
M. Lešćan: Intrada i koral „Pjevaj hvale, Magdaleno“
J. Clarke: Suita za trubu i orgulje in D