Aktualni događaji | 18/04/24

KONCERTNI CIKLUS GRADA najavljuje: Koncert SPLITSKOG GITARISTIČKOG KVARTETA

22/04/24 - 22/04/24 20:00

Koncertom Splitskog gitarističkog kvarteta nastavlja se Koncertni ciklus grada u ponedjeljak, 22. travnja s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek.

Nagrađivani splitski gitaristi: Josip Dragnić, Kajo Milišić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević od 2010. okupljeni u Splitski gitaristički kvartet kontinuirano ostvaruju zapaženu koncertnu aktivnost, a Kvartet se profilirao u jedan od vodećih promotora hrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koncerti i turneje po Španjolskoj, Italiji, Nizozemskoj, Belgiji i Luksemburgu, nastupi na europskim gitarističkim festivalima (Njemačka, Bugarska, Slovenija, Švicarska) čine ovaj Kvartet jednim od najprominentnijih glazbenih sastava na ovim prostorima što potvrđuju i pozivi, nagrade i priznanja koje su im dodijeljene.

Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrstu sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora posvećenih upravo Splitskom gitarističkom kvartetu, što je u skladu s težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

Iz Splita, i sa svjetskih glazbenih pozornica stižu nam u Osijek, u Koncertni ciklus grada, u ponedjeljak, 22. 4. u 20.00 sati s programom na kojem će se naći djela Manuela de Falle, Claudea Debussyja, Lea Brouwera, Celsea Machada, ali i spomenutih hrvatskih skladatelja koji su skladali za gitaru: Vlade Sunka i Ivana Božičevića.

Ulaz je slobodan.

KONCERTNI CIKLUS GRADA
Ponedjeljak, 22.4.2024./ 20.00 sati
Kulturni centar Osijek

SPLITSKI GITARISTIČKI KVARTET

Program:

Vlado Sunko: Varijacije na dalmatinsku temu

Manuel de Falla: El amor brujo
Cancion del fuego fatuo
Danza ritual del fuego

Claude Debussy
La fille aux cheveux de lin
Rêverie
Golliwogg's Cakewalk

Vlado Sunko: Toccata

Ivan Božičević: Never say never

Admission
Breezy
Fun - dango

Eduardo Sanchez de Fuentes: Cuba (Habanera)

Leo Brouwer: Cuban landscape with rain

Celso Machado: Danças populares Brasileiras
Ponteio
Catira
Ciranda
Cantiga
Frevo