Aktualni događaji | 10/05/23

Koncertni ciklus grada najavljuje: Koncert KOMORNOG ORKESTRA PANONSKE FILHARMONIJE!

15/05/23 - 15/05/23 20:00

Koncertni ciklus grada nastavlja se u ponedjeljak, 15. svibnja s početkom u 20.00 sati koncertnim gostovanjem Komornog orkestra Panonske filharmonije u Kulturnom centru Osijek. Susjedi iz Pečuha u Osijek nam dolaze i u ovoj koncertnoj sezoni, s glazbenim programom sastavljenim od skladbi Bizeta, Schuberta, Brahmsa, Bartoka, ali i Nina Rote.

Panonska filharmonija orkestar je višestoljetne tradicije vrhunskog muziciranja u našem najbližem susjedstvu - mađarskom Pečuhu. Njihov glazbeni hram Kodály centar, izgrađen je u vrijeme dok je Pečuh bio Europska prijestolnica kulture, a to impresivno arhitektonsko zdanje vrhunske akustike, uz nepobitnu kvalitetu orkestra, pridonio je dodatnoj afirmaciji i brendiranju Panonske filharmonije u Europi i svijetu.

Nakon brojnih suradnji koji su rezultirali iznimno posjećenim koncertima kako u Osijeku -  u sklopu Koncertnog ciklusa grada i Osječkog ljeta kulture, ali i organiziranim posjetima Osječana koncertima Panonske filharmonije u Pečuhu, ovim gostovanjem započinjemo obilježavanje 50-godišnjice prijateljstva Gradova-prijatelja Osijeka i Pečuha.

Kroz čitavu ovu godinu, nizom događanja u Pečuhu i Osijeku, obilježit će se pola stoljeća prijateljstva, i podsjećati na važnost kulturne i svake druge suradnje između gradova-prijatelja.

U sklopu obljetnice, u ponedjeljak, 15. svibnja u 12.00 sati u foyeru Kulturnog centra Osijek bit će otvorena izložba Foto kluba Mecsek iz Pečuha. U izrazito ravničarskom kraju, grad Pečuh smjestio se podno planine Mecsek i na njezinim obroncima. Upravo je Foto klub dobio ime po tom istaknutu simbolu grada, a u znak prijateljstva, 65 profesionalnih i amaterskih fotografa, članova kluba, svojim će se fotografijama predstaviti na ovoj jedinstvenoj izložbi koju u Kulturnom centru možete pogledati sve do 20. lipnja.

Koncertni ciklus grada
Ponedjeljak, 15.05.2023./20.00 sati/Kulturni centar Osijek
KOMORNI ORKESTAR PANONSKE FILHARMONIJE

Program:
Georges Bizet: Ulomci iz Carmen suite
Franz Schubert: Gudački kvintet u C-duru, D. 956, I. stavak
Béla Bartók: 12 Dueta za dvije violine, izabrani brojevi
Reingold Moricevics Glière: Violinski duo, Op. 49. br. 1
Nino Rota: Trio za flautu, violinu i klavir
Johannes Brahms: Klavirski kvartet, Op. 25, IV. Rondo alla zingarese