Aktualni događaji | 20/11/23

Koncertni ciklus grada: Koncert pijanista LOVRE MARUŠIĆA!

16/11/23 - 16/11/23 20:00

“Svijet je prepun brzoprstih mladih pijanista. Ali, među njima se izdvajaju oni poput Marušića kojima su misli i umjetnička imaginacija brže od prstiju.”

Branimir Pofuk, Večernji List

Najtraženiji hrvatski mladi pijanist Lovre Marušić održat će koncert u sklopu Koncertnog ciklusa grada ovaj četvrtak, 16.11. s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Ulaz je slobodan.

Međunarodnu reputaciju ovaj je rođeni Omišanin potvrdio osvojivši srebrnu medalju na prestižnom pijanističkom natjecanju u Clevelandu 2021. godine. No i sve prije i poslije toga, govorilo je, zapravo „zvučalo“ i upućivalo na Lovrin veliki uspjeh u svijetu pijanizma. Lovre Marušić ruska je škola klavira – rano glazbeno školovanje dobio je u Centralnoj muzičkoj školi pri Državnom konzervatoriju „P. I. Čajkovski” u Moskvi gdje je otišao na poziv ugledne ruske pijanistice Natalije Trull. Studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana, a nastavio te diplomirao u klasi Ljubomira Gašparovića. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryija Gruzmana.

Dobitnik Rektorove i dekanove Nagrade Sveučilišta u Zagrebu za iznimne rezultate tijekom studija, pa onda i prestižne Nagrade „Ivo Vuljević“ za najbolje ostvarenje mladih glazbenika koju već tradicionalno dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež… bilježi nastupe s eminentnim orkestrima i vrhunskim komornim sastavima poput The Cleveland Orchestra, Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Beogradskih simfoničara, simfonijskog orkestra HNK Split te Zagrebačkih solista i Splitskih solista...

Prilika za vidjeti ovog izvanrednog pijanista koji virtuoznošću osvaja koncertne pozornice i publiku diljem Hrvatske i svijeta, ovaj je četvrtak, 16.11. u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Na koncertnom programu djela su Bacha, Beethovena, Šostakoviča i Prokofjeva. Ima li se na to uopće što dodati. Osim možda -  ulaz je SLOBODAN.

 

Koncertni ciklus grada
Četvrtak, 16.11./20.00 sati
Kulturni centar Osijek

Program:

Johann Sebastian Bach:
Preludij i fuga u f-molu, BWV 881 

Ludwig van Beethoven:
Sedam Bagatela, op. 33 

Ludwig van Beethoven:
Sonata br. 31 u As-duru, op. 110 

*** 

Ludwig van Beethoven:
Sonata br. 1 in f-molu, op. 2 br. 1

Dmitrij Šostakovič:
Preludij i fuga u D-duru, op. 87. br 15

Sergej Prokofjev:
Sonata br. 4