Aktualni događaji | 10/02/22

Koncertni ciklus grada: koncert mlade pijanističke zvijezde MIJE PEČNIK!

18/02/22 - 18/02/22 20:00

S 11 godina imala je svoj prvi nastup s orkestrom, a s 15 solistički debi sa Zagrebačkom filharmonijom u Lisinskom. Tek joj je 21 godina, a pijanistica Mia Pečnik (već) ima iza sebe čitav jedan pijanistički život: preko 70 prvih i posebnih nagrada, međunarodne nastupe od Rima, Madrida, Londona preko Kuvajta do prestižnog njujorškog Carnegie Halla u koji je pozivana nastupiti dva puta.

Koncertni ciklus grada nastavlja u Osijek dovoditi najistaknutije predstavnike hrvatske glazbene izvrsnosti, a mlada pijanistica Mia Pečnik upravo jest, i već jest, jedna od njih.
U petak, 18. veljače s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek održat će koncert u sklopu Koncertnog ciklusa grada. Koncertni repertoar ponudit će klavirska djela ruskog skladatelja Nikolaja Medtnera, ali i tri skladbe Franza Liszta. Poznato je da Lisztova djela za klavir pomiču umijeće pijanista do krajnjih granica mogućnosti izvođenja. Zahtjevna i izazovna za pijaniste, ali posve očaravajuća za slušatelje, nagovještaju prekrasnu koncertnu večer u Kulturnom centru Osijek.

Svojom tehničkom briljantnošću i zapanjujućim scenskim nastupom, pijanistica Mia Pečnik od svojih glazbenih početaka osvaja međunarodne glazbene pozornice. Jedna je od najtalentiranijih hrvatskih pijanistica koja svojim uspjesima pronosi glas o izvrsnosti hrvatskih mladih glazbenika.

Priliku da se uvjere u raskoš njezina talenta i umijeća, osječani će imati u petak, 18. veljače u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, uz predočenje COVID potvrde na ulazu.

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA
18.02.2022./20.00 SATI
KULTURNI CENTAR OSIJEK

MIA PEČNIK, klavir

Program:

Nikolai Medtner: Zaboravljene melodije I - Sonata Reminiscenza  u a-molu, op. 38, br.1

Franz Liszt: Transcendentalna etida br. 9, Ricordanza

Franz Liszt: Transcendentalna etida br. 12, Chasse neige

Franz Liszt: Balada br. 2 u h-molu, S.171