Aktualni događaji | 19/05/22

Koncertni ciklus grada: Klavirsko - udaraljkaški spektakl uz MEŠTROVIĆ&EXPRESTO

12/06/22 - 12/06/22 21:00

Koncertnim spektaklom 12. lipnja na platou ispred Kulturnog centra Osijek bit će zatvoren ovosezonski Koncertni ciklus grada klavirsko-udaraljkaškim koncertom ansambla Meštrović & Expresto!
Matej Meštrović i Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru četveroručno i Borna Šercar na udaraljkama, za Osječane će izvesti atraktivan koncertni repertoar za veliko finale Koncertnog cikusa grada.

Ovogodišnji Koncertni ciklus grada, koji je od listopada u Osijeku ugostio brojna renomirana glazbena imena i sastave poput Zagrebačkih solista, Acoustic Projecta, Lovre Pogorelića, Mie Pečnik, Martine Filjak, Monike Leskovar, Hrvatskog baroknog ansambla, pa čak i Komornog orkestra susjedne Panonske filharmonije iz Pečuha, svoje će koncertno finale imati na otvorenom, na platou ispred Kulturnog centra Osijek, a svjetla otvorene pozornice bit će usmjerena na tri vrhunska umjetnika koji pojedinačno, i u Triju -  multipliciraju glazbenu energiju.
Meštrović&Expresto naziv je ansambla kojeg čine pijanist i skladatelj Matej Meštrović, pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te udaraljkaš i skladatelj Borna Šercar.

Zajedno nastupaju od 2009. godine, od kada su održali brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu, oduševili publiku sve do Japana i Kine, a njihova izvedba Brahmsovog Mađarskog plesa br.5 na Youtubeu ima impresivnih 5.8. milijuna pregleda.

Repertoar ansambla uključuje Meštrovićeve autorske skladbe kao i obrade brojnih poznatih djela klasične glazbe. Meštrović&Expresto fantastičan je spoj ethna i klasike, virtuuozne izvedbe i prštave energije, sjajnih individualnih glazbenih kvaliteta svakog pojedinačnog glazbenika i glazbene sinergije trija.

Matej Meštrović jedan je od najsvestranijih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni. Pijanist i skladatelj kojeg je američka kritika nazvala hrvatskim Johnom Williamsom, prvi je hrvatski skladatelj koji je imao praizvedbu svoje „Dunavske rapsodije“, ni manje ni više -  nego u glavnoj dvorani Carnegie Halla u New Yorku.
Jednako svestrani Borna Šercar skladatelj je, udaraljkaš, bubnjar, slikar i pjesnik, prisutan na hrvatskoj i međunarodnoj glazbenoj sceni, osnivač nagrađivanog ansambla Borna Šercar's Jazziana Croatica  s kojima izvodi autorske skladbe nadahnute hrvatskom klasičnom i etno glazbenom baštinom.
Kristina Bjelopavlović Cesar pijanistica je „izuzetne energije, temperamenta i istinske glazbene nadarenosti“, glazbena pedagoginja, članica swing&jazz sastaav Tom and the Twisters i glasovirskog dua Twenty Fingers, suradnica i autorica glazbe za predstave Zagrebačkog kazališta mladih….  

Koncertni repertoar 12. lipnja obuhvatit će skladbe od Radetzky marša preko Brahmsovog Mađarskog plesa br. 5 i Bizetove Carmen do originalnih skladbi s potpisom Mateja Meštrovića, u izvedbi klavira četveroručno i udaraljki, i kao takav će biti pravo ljetno glazbeno osvježenje za sve koji se odluče doći.

Očekujemo Vas 12. lipnja s početkom u 21 sat na platou ispred Kulturnog centra Osijek. Ulaz SLOBODAN.

KONCERTNI CIKLUS GRADA
12.LIPNJA 2022./21.00 SAT
PLATO ISPRED KULTURNOG CENTRA OSIJEK

MEŠTROVIĆ&EXPRESTO
MATEJ MEŠTROVIĆ, klavir
KRISTINA BJELOPAVLOVIĆ CESAR, klavir
BORNA ŠERCAR, udaraljke-bubanj i boce

PROGRAM

Johann Strauss I.: Radetzky March
Wolfgang Amadeus Mozart: Alla Turca
Matej Meštrović: The Walls of Yericho
Matej Meštrović: Cobra Dance
Johannes Brahms: Mađarski ples br. 5
Pjotr Iljič Čajkovski/Dmitrij Šostakovič: Labuđe jezero/Valcer br. 2
Georges Bizet: Carmen
Jacques Offenbach: Kan-Kan fantazija
Matej Meštrović: Child's Play