Aktualni događaji | 16/11/21

Koncertni ciklus grada: Klavir četveroručno u izvedbi DUA GAŠPAROVIĆ

21/11/21 - 21/11/21 20:00

Klavirski koncerti uvijek su, i svaki na svoj način, posebni, ali koliko često imate priliku prisustvovati izvedbi na klaviru četveroručno? Upravo u takvom koncertnom programu posjetitelji će moći uživati u ovotjednom Koncertnom ciklusu grada, u izvedbi iskusnog klavirskog Dua Gašparović u nedjelju navečer, 21. studenoga s početkom u 20.00 sati u Arheološkom muzeju Osijek.

Koncertni ciklus grada nastavlja svoj sjajni niz klasičnih koncerata, a ovu nedjelju, 21. studenoga u prekrasnom ambijentu Arheološkog Muzeja Osijek ugostit ćemo Duo Gašparović – oca i sina  - Ljubomira i Danijela Gašparovića, dvojicu vrsnih hrvatskih pijanista. Ovim koncertom će ujedno obilježiti 70 godina života te  50 godina karijere Ljubomira Gašparovića, pijanista, redovitog profesora u trajnom zvanju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, restauratora, i zajedno sa sinom Danijelom, vlasnika najvrijednije i najveće zbirke povijesnih klavira u ovom dijelu Europe.
Duo Gašparović osječkoj će se publici predstaviti na klaviru četveroručno, i to monumentalnom Fantazijom Franza Schuberta, po mnogima najkompleksnijim djelom za klavir četveroručno, izborom iznimno popularnih Mađarskih plesova Johannesa Brahmsa, fantastičnom suitom Ma mère l'Oye Mauricea Ravela, originalno napisanom kao peterostavačno djelo za klavir četveroručno te Zagrebačkim concertinom hrvatskog skladatelja Davora Bobića napisanom upravo za ovaj ugledni hrvatski pijanistički dvojac.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, i moguć isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde na ulazu. Broj mjesta u Arheološkom muzeju Osijek je ograničen, stoga rezervirajte svoje mjesto putem e-maila: info@kulturni-centar.hr.

Koncert je dio Koncertnog ciklusa grada, a ovaj put održava se u Arheološkom Muzeju Osijek.

 

Koncertni ciklus grada
Nedjelja, 21.11.2021./20.00 sati
Arheološki muzej Osijek

 

DUO GAŠPAROVIĆ: DANIJEL & LJUBOMIR GAŠPAROVIĆ
klavir četveroručno 

Koncert povodom 70 godina života i 50 godina karijere Ljubomira Gašparovića

 

PROGRAM:

Franz Schubert: Fantazija u f-molu, D.940
Johannes Brahms: Mađarski plesovi (izbor)
Maurice Ravel: Ma mère l'Oye
Davor Bobić: Zagrebački concertino