Aktualni događaji | 22/11/21

Koncertni ciklus grada: klasična harmonika u izvedbi profesionalca: DRAŽEN KOŠMERL

25/11/21 - 25/11/21 20:00

Kako zvuče klasična djela J.S. Bacha ili A. Piazzolle odsvirana na klasičnoj harmonici, provjerite u četvrtak, 25. studenoga u Koncertnom ciklusu grada u izvedbi uglednog hrvatskog harmonikaša Dražena Košmerla.
Koncertni ciklus grada nastavlja u Osijek dovoditi vrhunske glazbenike, majstore svog zanata, a upravo je takav Dražen Košmerl, nagrađivani hrvatski harmonikaš i istaknuti pedagog koji je svojim djelovanjem kao solist, komorni glazbenik, profesor i dekan Muzičke akademije u Pul, pridonio popularizaciji ovog instrumenta, kako u hrvatskoj klasičnoj glazbi, tako i u hrvatskom klasičnom glazbenom obrazovanju.

U četvrtak, 25.11. s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncertom Dražena Košmerla nastavlja se Koncertni ciklus grada.
U godini smo u kojoj cijeli svijet obilježava 100.-godišnjicu rođenja velikog argentinskog skladatelja Astora Piazzolle, vjerojatno najznačajnije ličnosti u povijesti Tanga, koji je ovu popularnu narodnu glazbu/ ples, uzdigao u sofisticirani oblik visoke umjetnosti. Manje je poznato da je ovaj skladatelj i virtuoz na harmonici, skladao brojna djela upravo za svoj instrumet pa je u harmonikaškom repertoaru vrlo rado izvođen.

Kako zvuči Piazzolina glazba u izvedbi vrhunskog glazbenika, harmonikaša Dražena Košmerla, imat ćemo priliku čuti na koncertu u Kulturnom centru Osijek u četvrtak, 25. studenoga s početkom u 20.00 sati. Koncertni repertoar predstavit će i izvedbe djela J. S. Bacha, zatim ukrajinskog skladatelja Vladimira Runčaka, ali i suvremenih hrvatskih skladatelja koji skladaju za harmoniku: Davora Bobića i Massima Brajkovića.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde na ulazu i bez prethodne najave.

Koncertni ciklus grada
25. studeni 2021. /20.00 sati
Kulturni centar Osijek

DRAŽEN KOŠMERL, harmonika

Program:

Johann Sebastian Bach: Toccata i fuga u d – molu, BWV 565

Vladimir Runčak: Sonata br. 1 „Passione“

Astor Piazzolla: Ave Maria
(transkripcija V.Semjonov)

Davor Bobić: Sonata br. 2 „Posthumna“
Toccata
Recitativo
Finale

Massimo Brajković: Kontrasti

Astor Piazzolla: Sentido unico

Astor Piazzolla: S'il vous plait

Naslovna fotografija: W. Salković