Aktualni događaji | 18/12/21

Koncertni ciklus grada: božićni klasici s BC BRASS ansamblom!!

21/12/21 - 21/12/21 20:00

Božićno izdanje Koncertnog ciklusa grada na rasporedu je u utorak, 21.12. s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek!
Usred božićnog tjedna, prije blagdanske gužve, posljednji trenutak da sebi priuštite ili vama dragima poklonite trenutak uživanja u klasičnom božićnom i novogodišnjem koncertnom repertoaru u izvedbi vrhunskih glazbenika BC BRASS ansambla!

U goste nam dolazi BC Brass Kvintet, puhački ansambl sastavljen od petorice vodećih glazbenika iz Hrvatske i regije, koji će klasičnim repertoarom s božićnim i novogodišnjim prizukom na najljepši mogući način zaokružiti ovogodišnje izdanje Koncertnog ciklusa grada.

Kako zvuče Jingle Bells, Orašar suita, Have yourself a Merry Little Christmas....i drugi svima dobro poznati božićni klasici u izvedbi dvije trube, tube, roga i trombona, otkrijte na koncertu u utorak.

BC BRASS ansambl je limenih puhača sastavljen od petorice vodećih glazbenika iz Hrvatske i regije.  U Osijek nam dolaze glazbenici s dugogodišnjim iskustvom u solističkom,komornom i orkestralnom muziciranju koji su na vodećim pozicijama u najznačajinijim i najvećim orkestrima u regiji.
Mladen Đorđević dugogodišnji je solist na trubi u Beogradskoj filharmoniji i redoviti profesor trube na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, Mario Lončar solist na trubi u Zagrebačkoj filharmoniji, Viktor Kirčenkov solist na rogu u Zagrebačkoj filharmoniji, Marko Ilić solist na trombonu u Slovenskoj filharmoniji i osječanin Krunoslav Babić, solo tubist Zagrebačke filharmonije i gostujući profesor na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Iskustvo i kvaliteta svakog pojedinca iz ansambla koji su svoje znanje stekli, i redom se usavršavali kod najpriznatijih domaćih i svjetskih stručnjaka, jamče neporecivu kvalitetu izvedbe, a sinergija zajedničkog muziciranja u BC Brass ansamblu jamac je jedne vrhunske glazbene priče koja je pred nama u utorak, 21. prosinca s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

Božićni koncert BC Brass Kvinteta poseban je poklon Koncertnog ciklusa grada građanima za koji je namijenjen, ali i vrhunska prilika da uživate u  jednom zaista divnom koncertu. Ulaz na koncert je slobodan, i isključivo s COVID potvrdom.

 

Koncertni ciklus grada
Utorak, 21.12.2021. godine/ 20.00 sati
Kulturni centar Osijek

BC BRASS ansambl:
MLADEN ĐORĐEVIĆ, truba
MARIO LONČAR, truba
VIKTOR KIRČENKOV, rog
MARKO ILIĆ, trombon
KRUNOSLAV BABIĆ, tuba

Program

J. Clarke: Prince of Denmarks March
L. Sorkočević: Simfonija br.3
M. Kamen: Quintet
P.I. Čajkovski: Orašar Suita
Tradicionalna: Greensleeves Fantasy (What Child Is This?)
Tradicionalna: Amazing Grace
Tradicionalna: The Saint's Hallelujah
Tradicionalna: Have Yourself a Merry Little Christmas
Tradicionalna: The First Noel
Tradicionalna: Frosty the Snowman
Tradicionalna: Christmas Crackers
J. Pierpoint: Jingle Bells