Aktualni događaji | 28/04/22

KONCERTNI CIKLUS GRADA : Gostovanje KOMORNOG ORKESTRA PANONSKE FILHARMONIJE!

28/04/22 - 28/04/22 20:00

Koncertni ciklus grada nastavlja svoj koncertni niz gostovanjem Komornog orkestra Panonske filharmonije u četvrtak, 28.4. u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

Jedan od vodećih orkestara u Mađarskoj i regiji - Panonska filharmonija iz Pečuha, u sastavu svog Komornog orkestra od 19 glazbenika održat će koncert u sklopu Koncertnog ciklusa grada u četvrtak, 28.4. s početkom u 20 sati u foyeru Kulturnog centra Osijek.
Komorni orkestar Panonske filharmonije predstavit će se osječkoj publici sa zanimljivim koncertnim repertoarom: Goltermannova Romansa za cello, Poulencov Sekstet za puhače, Mahlerov Klavirski kvartet, Brahmsov Klarinetistički kvintet, s finalom skladbi “maestra” argentinskog tanga Astora Piazzolle, nikoga neće ostaviti uskraćenim raznovrsnih instrumentalnih doživljaja.

Panonska filharmonija orkestar je 210 - godišnje tradicije vrhunskog muziciranja u našem najbližem susjedstvu - mađarskom Pečuhu. Njihov “dom inspiracije”, kako ga sami nazivaju, Kodaly centar Pečuh , izgrađen je u vrijeme dok je Pečuh bio Europska prijestolnica kulture, i to prekrasno arhitektonsko zdanje, s vrhunskom akustikom, uz neprikosnovenu kvalitetu orkestra, pridonio je dodatnoj afirmaciji i brendiranju Panonske filharmonije u Europi i svijetu.

Njihovo gostovanje dio je i kontinuirane suradnje gradova prijatelja Osijeka i Pečuha, Panonske filharmonije i Kulturnog centra Osijek te nužnosti povezivanja umjetnosti kroz kulturne suradnje ovakvog tipa, a na radost i razvoj publike.

Ulaz na koncert je SLOBODAN.


Četvrtak, 28.4.2022./20.00 sati/Kulturni centar Osijek
KOMORNI ORKESTAR PANONSKE FILHARMONIJE

Program:
Georg Goltermann: Romansa
Francis Poulenc: Sekstet za klavir i puhače
Gustav Mahler: Klavirski kvartet u a - molu
Johannes Brahms: Klarinetistički kvintet u h-molu, Op.115 – 1. stavak
Astor Piazzolla: Paloma
Astor Piazzolla: Adios nonino
Astor Piazzolla: Oblivion