Aktualni događaji | 22/10/21

Koncert vodećeg američkog ansambla suvremene glazbe MIVOS u utorak u Kulturnom centru Osijek!

26/10/21 - 26/10/21 19:30

Jedan od vodećih američkih ansambala na području suvremene glazbe, gudački kvartet MIVOS održat će koncert u foajeu Kulturnog centra Osijek u utorak, 26. listopada s početkom u 19.30 sati. Koncertni repertoar predstavit će glazbu američkih suvremenih skladatelja: Lewisa, Kendalla, Threadgilla i Kramera u izvedbi ovog sjajnog kvarteta.

U organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a u prostoru Kulturnog centra Osijek, koncert će biti finale raznovrsnih aktivnosti koje će kvartet MIVOS predstaviti: majstorske radionice komorne glazbe, predavanja i konačno ovog koncerta u suradnji s uglednom hrvatskom pijanisticom Mijom Elezović. Prilika je to za studente steći izravan uvid u područje suvremene glazbe u SAD-u od vodećih glazbenika mlađe generacije u tom polju suvremene klasične glazbe.

Kvartet koji čine glazbenici : Olivia de Prato (violina), Holly Workman (violina), Victor Lowrie Tafoya (viola), Tyler J. Borden (violončelo), izvest će skladbe američkih suvremenih kompozitora (Henry Threadgill, Peter Kramer, George Lewis).

Ulaz na koncert je besplatan, uz obaveznu rezervaciju mjesta na info@kulturni-centar.hr te predočenje Covid putovnice ili negativnog PCR testa, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Koncert je ostvaren uz potporu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

 

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA MIVOS
Utorak, 26.10.2021.godine
Početak u 19.30 sati
Foaje Kulturnog centra Osijek

Olivia de Prato, violina
Holly Workman, violina
Victor Lowrie Tafoya, viola
Tyler J. Borden, violončelo

Program:
Henry Threadgill: Sixfivetwo
George Lewis: Playing with Seeds
Hannah Kendall: Glance / I Don't Belong Here
Peter Kramer: Mirror Mirror (Mivos/Kanter prize winner 2019)