Aktualni događaji | 19/05/23

Koncert Vlatka Stefanovskog i V3 trija na krovu KC-a Osijek!

21/05/23 - 21/05/23 20:00

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza na ovim prostorima, Vlatko Stefanovski sa svojim V3 triom kreće na proljetnu turneju u sklopu koje će posjetiti i nekoliko hrvatskih gradova. Obožavatelji će moći uživati u njegovoj nevjerojatnoj gitarskoj tehnici kojom vješto kombinira ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues 21. svibnja na krovu Kulturnog centra Osijek. Ulaznice su dostupne na Eventimu.  

Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma. S fuzijom tradicionalne makedonske glazbe i rocka, ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova bivše Jugoslavije, a pjesme poput Devetke, Jovano Jovanke, 'Aber Dojde Donke' ušle su u takozvane evergreene makedonske glazbe i zadužili zauvijek makedonsku kulturu.

Ni samostalna karijera Vlatka Stefanovskog nije ništa manje impozantna. Kao samostalni glazbenik izdao je više od 4 albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg. Već je njegov  prvi samostalni uradak "Kauboji i Indijanci" (1994.) pokazao raznolike interese kojima je težio, od dubokih korijena narodne glazbe do ambijentalnih ugođaja i klasičnog bluesa. 

Suradnja s Miroslavom Tadićem kojoj se posljednjih godina posvetio, baca novo svjetlo na akustičnu gitaru Stefanovskog i istraživanje makedonske tradicionalne glazbe. No ni tu se nije zaustavio. Nedavno je u rasprodanom Lisinskom predstavio nesvakidašnji fusion nastupajući s folklornim ansamblom Tanec.

Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti '11. oktobar', a dobitnik je i počasnog doktorata za umjetnost koje mu je dodijelilo glasovito Sveučilište Sv. Kirila i Metodija iz Skopja.

Vlatko Stefanovski se može pohvaliti svjetskim uspjesima koje je postigao pišući glazbu za film, kazalište i balet. Glazbu za ruski film "Put na Sunce" redateljice Yesim osvojio je dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999.

Vidimo se na krovu Kulturnog centra u nedjelju, 21. svibnja u 20.00 sati. Ulaz moguć jedino uz predočenje ulaznice.