Aktualni događaji | 23/11/22

Koncert violinistice VLATKE PELJHAN i pijanistice MIJE ELEZOVIĆ!

25/11/22 - 25/11/22 20:00

U petak, 25. studenoga s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncert će održati dvije izvrsne hrvatske glazbenice: violinistica Vlatka Peljhan i pijanistica Mia Elezović, a izvest će zanimljiv klasični koncertni program na kojem će se naći djela inozemnih i domaćih skladatelja 20. i 21. stoljeća: od Ravela i Adamsa, do Detonija i Tarbuka.

Vlatka Peljhan i Mia Elezović ovim koncertnim programom na (skorom) kraju 2022. godine spajaju i daju posvetu ovim, svakom na svoj način, važnim skladateljima, čije velike i značajne obljetnice obilježavamo u 2022.-oj: 85 godišnjicu Ravelove smrti, Detonijevih 85 godina života, Tarbukovih (značajnih) 60 ili Adamsovih 75 godina- u kojima su već sad ostavili velik trag u svojoj gl. „epohi“.    

Violinistica (i violistica) Vlatka Peljhan rodom je Osječanka koja je počela učiti violinu u klasi profesorice Eve Huhn koja je odgojila i u svijet poslala brojne generacije uspješnih glazbenika u Osijeku. Vlatka je ostvarila zapaženu internacionalnu karijeru, kao solistica i kao članica brojnih ansambala; koncertna je majstorica Opere HNK u Zagrebu i docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje mentorira i vodi brojne studente na njihovom glazbenom putu.

Bogat, raznovrtan i dugačak popis usavršavanja, solsitičkih nastupa, koncertnih pozornica, kontinenata na kojima je nastupala, projekata u kojima je sudjelovala te orkestara i ansambala s kojima je nastupala, pijanisticu Miju Elezović svrstavaju u sam vrh hrvatskih glazbenika. U duu s Vatkom Peljhan, izvrsnost se - ne samo duplicira, već multiplicira.

Vidimo se u petak, 25. studenoga u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Ulaz na koncert je SLOBODAN.

Petak, 25.11.2022./20.00/Kulturni centar Osijek
VLATKA PELJHAN, violina/viola
MIA ELEZOVIĆ, klavir

Program:

Maurice Ravel: Sonata za violinu i klavir br.2 u G-duru
Mladen Tarbuk: Rapsodico za violu solo 
Dubravko Detoni: 22 per 2 in 2
John AdamsRoad Movies