Aktualni događaji | 19/01/23

Koncert Trija NEO nastavlja KONCERTNI CIKLUS GRADA!

28/01/23 - 28/01/23 20:00

Koncertni ciklus grada nastavljamo 28. siječnja koncertom Trija NEO. Dvije Osječanke - violinistica Marija Bašić i klarinetistica Emma Štern u klavirskoj pratnji pijanistice Hane Novoselec izvest će zanimljiv klasični koncertni program na kojem će se naći djela Stravinskog, Hačaturjana i Milhauda.

U subotu, 28. siječnja s početkom u 20 sati, Koncertni ciklus grada nastavlja svoj niz koncertom klasične glazbe za siječanjsku subotnju večer u Kulturnom centru Osijek.

Marija Bašić, Emma Štern i Hana Novoselec tri su izvrsne mlade glazbenice s mnogobrojnim glazbenim uspjesima iza sebe, i svijetlom glazbenom budućnošću ispred sebe. Tijekom koncertne večeri u Osijeku predstavit će glazbeni repertoar koji u fokus stavlja svaki od instrumenata ovog trija, ali i njihovu sjajnu kombinaciju za koju su pisali mnogi veliki skladatelji. Na koncertnom repertoaru tako će se naći Hačaturjamov Trio za klarinet, violinu i klavir, zatim Suita za violinu, klarinet i klavir jednog od najplodnijih skladatelja 20. stoljeća, francuza Dariusa Milhauda te za kraj -  „Priča o vojniku“ Igora Stravinskoga. Za jedno od najizvođenijih i najutjecajnijih djela ranog 20. stoljeća,  poznato je, i zanimljivo da je skladatelj pred izvođače postavio takve zahtjeve da izvedba „Priče o vojniku“ (nikad) nije za zadatku „nedorasle“ glazbenike. Trio Neo nije se plašio staviti upravo izvedbu Suite iz Priče o vojniku na svoj program, što nam govori o razini izvrsnosti glazbenica, ali i ukazanoj časti da upravo ovo djelo čujemo u Koncertnom ciklusu grada.

Ulaz na koncert je SLOBODAN.

Koncertni ciklus grada ostvaruje se uz potporu Grada Osijeka te Osječko-baranjske županije pa s ciljem obogaćivanja koncertnog života i kulturne ponude u manjim sredinama unutar naše Županije, koncert Trija Neo će dan poslije, u nedjelju 29.siječnja biti održan i u Donjem Miholjcu u prekrasnom ambijentu miholjačkog dvorca Mailáth, s početkom u 19.00 sati uz slobodan ulaz. 

Idući koncert Koncertnog ciklusa grada na rasporedu je 17. veljače u Kulturnom centru Osijek kada nam u Kulturni centar Osijek dolazi pijanistica Lana Genc.

Koncertni ciklus grada
Subota, 28.01.2023. / 20.00 sati
Kulturni centar Osijek

TRIO NEO

MARIJA BAŠIĆ violina
EMMA ŠTERN klarinet
HANA NOVOSELEC klavir

Program:

Darius Milhaud: Suita za violinu, klarinet i klavir

Aram Hačaturjan: Trio za klarinet, violinu i klavir

Igor Stravinsky: Suita iz „Priče o vojniku“ za klarinet, violinu i klavir