Aktualni događaji | 16/05/22

Koncert legendarnog RADE ŠERBEDŽIJE na krovu KC Osijek!

23/05/22 - 23/05/22 20:00

Legendarni glumac, pjesnik i glazbenik RADE ŠERBEDŽIJA 23.5. stiže u Osijek! U pratnji svog Zapadnog kolodvora, na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek, Rade Šerbedžija predstavit će svoj recentni album "Ne okreći se sine", a posjetitelji će imati priliku čuti poznate pjesme Ostala si uvijek ista, Na nešto me sjeća taj grad, Otkako te ne volim...koje su se našle na ovom albumu u novim aranžmanima, ali i stare pjesme i stihove koji su obilježili njegovu dugu karijeru i stekle kultni status.

U ponedjeljak, 23.svibnja s početkom u 20 sati na ljetnu pozornicu krovne terase Kulturnog centra Osijek stiže legendarni RADE ŠERBEDŽIJA i njegov bend Zapadni kolodvor. Promocija hvaljenog i suradnjama obogaćenog aktualnog studijskog albuma Rade Šerbedžije "Ne okreći se sine" bit će jedinstvena prilika da ovog istinskog barda hrvatske glazbe i glumišta vidimo i čujemo u Osijeku.
Album je izdan u COVID godini, 2020.-te, i donosi maestralni spoj glazbe i stihova. Impresivan popis glazbenika koji su dali autorski doprinos ovom albumu čine Husein Hus Hasanefendić (najavni singl albuma „Eto pjesma“), Damir Urban („Govorila je tako tiho, tiho“) pa i sam Rade Šerbedžija u pjesmi „Šeherezada“ koju je posvetio prerano preminulom poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru.
A Ante Gelo, Mario Igrec, Elvis Stanić…samo su neki od glazbenika koji su napravili nove aranžmane bezvremenskih klasika koje su u jedinstvenim izvedbama Rade Šerbedžije stekle kultni status („Ostala si uvijek ista“, „Ne okreći se sine“, „Grad“…).

Spajanje glazbe i stihova oduvijek je bila specijalnost Rade Šerbedžije, a kad to radi uživo, na sebi svojstven način i u prekrasnom ambijentu krovne terase, nesumnjivo će to biti jedan od onih koncerata koje će posjetitelji koncerta dugo pamtiti.

Cijena ulaznice: 140,00 kuna. Prodaja ulaznica: isključivo putem sustava eventim.hr te na prodajnim mjestima Eventima:

https://www.eventim.hr/.../rade-serbedzija.../event.html

Ulaznice za koncert su rasprodane.